Duško Šarić bez trunke USTEZANJA poručio: Pustite mi brata na SLOBODU

Nadam se da će sud da donese poštenu i pravednu odluku, izjavio je brat Pljevljaka Darka Šarića

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Danica Curuvija, EPA/Andrej Cukic

Mlađi brat Darka Šarića (51), Duško (42), nema dilemu posle odluke Vrhovnog suda Slovenije da ukine presudu za šverc kokaina ogranku Šarićeve ekipe uhapšene tokom akcije “Balkanski ratnik” u toj zemlji. On ekskluzivno za Objektiv, bez trunke ustezanja, tvrdi – ukoliko ima pravde, moj brat će biti na slobodi.

Mlađi Šarić je juče došao u Specijalni sud u Beogradu, gde je u toku sednica Apelacionog suda po žalbama odbrane.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

‒ Nadam se da će veće Apelacionog suda da donese poštenu i pravednu odluku, da će da otvori glavni pretres i da će mom bratu da ukine pritvor u kojem se nalazi već osam godina ‒ rekao je Duško Šarić za Objektiv.

ISTE OPTUŽNICE, RAZLIČITI ARŠINI

Advokat Darka Šarića, optuženog za šverc kokaina iz Južne Amerike, Radoslav Baćović, prokomentarisao je odluku suda u Sloveniji i ocenio ju je kao sjajnu vest.

‒ Svaka čast, posebno što je svim okrivljenima ukinuto izdržavanje kazne i što su svi pušteni na slobodu! Nisam primio tu odluku, ali pretpostavljam da se radi upravo o nezakonitim dokazima koje je slovenački sud cenio, a to su pre svega transkripti prisluškivanih telefonskih razgovora. Isti su to razgovori, isti dokazi, ista grupa, samo je suđenje odvojeno, u Beogradu i Sloveniji – rekao je Baćović za Objektiv.

Ističući da je presuda kojom je Šarić osuđen na 15 godina zatvora prepisana optužnica, Baćović je naveo da su razlozi za osudu bili završna reč tužioca.

‒ Presuda obiluje protivrečnostima, nelogičnostima, neistinama, vrlo je konfuzna i čak ima nekih psiholoških analiza o tome kakav glas ima Darko Šarić, kako priča različito sa raznim ljudima, njegov tonalitet govora, pa iz toga zaključuje da je počinio krivično delo. Presudom nije određeno kada je organizovao kriminalnu grupu. Šarić se pominje u prvoj i zadnjoj rečenici – izjavio je Šarićev advokat.

Piše: Danica Ćuruvija

OSTATAK OVE I OSTALE AKTUELNE VESTI MOŽETE PROČITATI U ŠTAMPANOM IZDANJU OBJEKTIVA ZA 30. NOVEMBAR

Foto: Objektiv.rs

BONUS VIDEO:



Izvor:

Komentari (1)

  1. Duško ti si kriv što ti je brat u zatvoru! Nije ti dosta već si ga opljačkao sa advokatom i fudbalerom, zajedno, pa sad pokušavate da kriminalom otmete kuću i namirite dug. Lažeš, krafeš, varaš krijući se iza brata. Licemeru, najgori!

    Odgovori

Ostavite komentar