“Ja vam obećavam, imaćemo najnižu cenu gasa u Evropi”: Predsednik Vučić o dogovoru sa Putinom

Predsednik je kazao da je cela srpska delegacija u Rusiji bila presrećna kada je postignut dogovor, ali da je bilo neizvesno do kraja

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Pink/Printscreen

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, gostovao je u emisiji “Hit Tvit” i tom prilikom objasnio da će Srbija i nakon isteka ugovora imati najpovoljniju cenu gasa u Evropi.

– Da objasnim narodu, dogovorena je formula. Naftna formula koja nije bila tako dobra nekada kao što je dobra danas. U međuvremenu je berzanska cena gasa dramatično porasla. Mi se godinu dana borimo za ovo, nekoliko meseci je bilo nemoguće rešiti. Rusi imaju problem o kome neće da govore. Čak 70 milijardi kubnih metara gasa nedostaje Evropi, a svi hoće da istisnu Ruse i ne daju im da prodaju energente – rekao je predsednik.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

On je rekao da je sadašnja vlast uspela da izgradi gasovod, za razliku od prethodnih, i da sada možemo da pregovaramo o ceni gasa.

– Predsedniku Putinu veliko hvala što nam je dao ovu cenu. Videćemo kolika će biti posle šest meseci. Ali znate li zašto? Zato što će posle svi da skoče, i da se žale. Pa naravno da Belorusija plaća jeftinije gas, pa pobogu te dve zemlje su u savezu! Takve gluposti sam primoran da slušam. A ja vam garantujem da ćemo mi imati najnižu cenu u Evropi, ne računajući zemlje ZND – rekao je Vučić.

Predsednik je kazao da je cela srpska delegacija u Rusiji bila presrećna kada je postignut dogovor, ali da je bilo neizvesno do kraja.

– Jesmo li imali gasovod? Nismo. A sada ga imamo. Jesmo li imali metro? Nismo. A imaćemo. Jesmo li gradili bolnice? Nismo, a sada ih imamo. Zaboravili smo kako izgledaju vozovi, a to su strateška pitanja za zemlju. Možete da pričate sve najgore o meni, ali rezultati su ono što govori o svima nama. A šta ćemo posle šest meseci za gas videćemo – zaključio je predsednik.

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar