Sin Džonića KLONUO u zatvoru: Garderoba samo jednog od njih poslata na veštačenje – da li su imali ALIBI?

Braća Stefan i Milan Džonić nalaze se u pritvoru u niškom zatvoru

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Facebook/Printscreen

Istražitelji su nakon hapšenja bivšeg vatrogasca Gorana Džonića, ali i njegovih sinova, uzeli telefone i odeću Stefana Džonića i odneli ih na veštačenje, otkriva izvor.

Da podsetimo, Goran Džonić uhapšen je zbog sumnje da je u noći između 26. i 27. septembra u selu Moravac kod Aleksinca ubio svog brata od tetke Gorana Đokića, njegovu suprugu Gordanu i ćerku Lidiju. Tela je bacio u jamu i zapalio, a kasnije je u ataru sela Tešica spalio i njihov “folksvagen pasat”. Uhapšen je tri nedelje kasnije, a prilikom hapšenja u zločin je umešao svoje sinove Stefana i Milana, kao i meštane Moravca, braću Kostadina i Aleksandra Miloševića.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

– Goran Džonić je posle zločina, kako se sumnja, novac koji je uzeo od Đokića spakovao u usisivač i zakopao ga na imanju svog sina Stefana pod jednom šljivom, a kasnije je pretragom u garaži pronađena kutija sa još novca. On je u priču umešao sinove, koji su uhapšeni – priča izvor.

– Istražitelji su nakon hapšenja od Stefana Džonića oduzeli telefone, a u prisustvu njegove majke Suzane navodno su uzeli i njegovu odeću, koju su poslali na DNK analizu, kako bi se utvrdilo da li on ima veze sa zločinom u Moravcu – objašnjava izvor upućen u istragu koja se vodi zbog trostrukog ubistva kod Aleksinca.

Kako objašnjava, odeća drugog sina Milana, koji je vatrogasac kao i otac, nije oduzeta.

– Veruje se da Stefana podrobnije ispituju i proveravaju jer je novac ipak pronađen u njegovoj kući. On je kobne noći, kako je sam ispričao, a potvrdile su i njegove kolege iz Vojske Srbije, bio na terenu u Kopnenoj zoni bezbednosti. Njegov brat je, prema tvrdnjama kolega, istu noć proveo u vatrogasnoj jedinici u kojoj je zaposlen – navodi izvor iz istrage i dodaje:

– Ipak, istražitelji ne žele ništa da prepuste slučaju, pa se sve ove stvari detaljno analiziraju. Koliko je za sada poznato, forenzička veštačenja se vrše i u Nišu, ali i u Beogradu.

Kako su mediji već pisali, braća Džonić nalaze se u pritvoru u niškom zatvoru.

– Oni se od hapšenja, krajem oktobra, nisu sreli nijednom, kako već nalažu pravila. Ipak, svakodnevno se kod stražara raspituju jedan za drugog, a u pritvorskoj jedinici posećuje ih majka Suzana. Milan je klonuo duhom, dok se Stefan stoički drži – navodi izvor i podseća da je mladićima porodica odmah angažovala advokata Filipa Domazeta, dok Gorana Džonića i dalje brani advokat po službenoj dužnosti.

– Porodica je uverena u njihovu nevinost, a čak je i Goran Džonić, zbog koga se nalaze u pritvoru, promenio ploču i molio da ih puste na slobodu jer oni nisu umešani u zločin. Verovatno je čuo da su sinovi bili kivni na njega, mada i sami mladići ne veruju da je njihov otac sam ubio Đokiće – objašnjava izvor iz istrage.

BONUS VIDEO:



Izvor: Kurir

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar