Vučić o BLOKADI puteva: Mi ne koristimo vodene topove kao u EU, kod nas ima VIŠKA demokratije

Predsednik Srbije se nakon sastanka sa Pahorom osvrnuo na jučerašnju situaciju u više gradova u Srbiji

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
FOTO TANJUG/ ZORAN ZESTIC/bs

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u Beogradu sa predsednikom Slovenije Borutom Pahorom.

Nakon sastanka, dvojica predsednika su se obratila javnosti i tom prilikom odgovarali na pitanja novinara. Jedno od pitanja se odnosilo na jučerašnju blokadu saobraćajnica u Beogradu i drugim gradovima Srbije.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Vučić je istakao da se kršenjem slobode kretanja, krši i Ustav.

– Ugrožavaju više sloboda drugih ljudi, nisu ni najavili proteste, čak i kad ih je policija zamolila da to ne rade. To je svakako mali broj ljudi, a hvale se kad su najveće demonstracije, a to je 3.000 ljudi. Gazelu je blokiralo sa jedne strane 70, a sa druge strane 50 ljudi. A u Beogradu živi dva miliona ljudi – kaže Vučić.

– Što se tiče protesta i nasilja, mi ne koristimo vodene topove kao u Evropskoj uniji. Kod nas ima viška demokratije, jer kod vas ne mogu da blokiraju puteve kako se kome hoće. Nadam se da ćemo i mi jednog dana dostići nivo demokratije koji je u EU – rekao je predsednik Vučić.

Podsetimo, juče su u gradovima širom Srbije blokirani putevi i mostovi, a na blokadu je pozvao i lider Stranke slobode i pravde Dragan Đilas preko medija koji se nalaze u njegovom vlasništvu i pod njegovom uređivačkom kontrolom. Čiji novac i interesi stoje iza ovih protesta, pročitajte klikom OVDE.

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar