Mrkonjić voleo Miloševića, ali je Đinđiću jednom odneo VISKI: Evo koji je bio RAZLOG za to

Đukić Dejanović je istakla da su Mrkonjića svi doživljavali kao svog

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju

Prof. dr Slavica Đukić Dejanović se prisetila svog partijskog druga i prijatelja Milutina Mrkonjića u „Uranku“ na K1 televiziji i otkrila da je umeo da spava sa radnicima tokom obnove zemlje i Zoranu Đinđiću čestitao pobedu na izborima flašom viskija.

– Mrkonjić nije imao dom tokom obnove zemlje nakon bombardovanja, spavao je u automobilima sa radnicima i doručkovao burek sa njima, a uveče bi znao i da zapeva. Živeo je za to da se sve završi pre roka, i da na najdostojanstveniji način prkosimo onima koji su nas uništavali – rekla je Đukić Dejanović i dodala:

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

– Smatrao je da je dug svakog čoveka da učestvuje u obnovi koliko je mogao. I u tim trenucima imao je smisla za humor i osećaj empatije, govorio bi: „Moramo još izdržati.“ Radio je sa lakoćom i nikada nije kukao, taj sportski duh je vukao još iz studentskih dana.

Đukić Dejanović je otkrila da je Mrkonjić Zoranu Đinđiću pobedu čestitao flašom viskija.

– Bio je veliki prijatelj i obožavalac Slobodana Miloševića, ali mu nije smetalo da ode kod Zorana Đinđića sa flašom viskija i čestita pobedu na izborima. Nažalost ljudi poput Mrke više nema, on je razumeo demokratiju i potrebnu za različitošću. Imao je sistem vrednosti za sebe, ali uvažao one sa drugim stavovima, jednostavno jer su ljudi.

Ovako je Mrkonjić izgledao u MLADOSTI: Jedan detalj je svima privukao pažnju (FOTO) 

Đukić Dejanović je istakla da su Mrkonjića svi doživljavali kao svog.

– Pre svega je bio veliki i dobar čovek, zatim izvanredan stručnjak, njegova pripadnost ideji ga nije sprečavala da pravi mostove sa onima koji su imali potpuno drugačije ideale – ispričala je Đukić Dejanović i dodala – On je sa istom ljubavlju i istim poštovanjem umeo da priđe ljudima najrazličitijeg obrazovanja i socijalnog statusa.

Foto: Printscreen

Na pitanje voditeljke Bojane Bojović kakav je Mrkonjić bio prijatelj, Slavica je odgovorila:

– Kad bi zvao, uvek je pitao: „Slavče je l’ treba nešto.“ Uvek je imao optimističnu fasadu, ali je umeo da pati, a još intezivnije da se raduje. Umeo je svoju ličnost da podredi svakom čoveku, a posebno onima koje je voleo. Spokoj koji je našao u partnerstvu sa Anom Bekutom je parametar da Mrka nije imao godina, jer to mu se nije desilo kao mladom čoveku.

Ona je otkrila kako će ga pamtiti.

– Njegov život je bio moramo ostvariti cilj „pre roka“ i verujem da će ta uzrečica ostati vezana za njega. Sada kada je otišao u večnost, želim da kažem, da tamo među zvezdama nikada neće izaći iz našeg srca – ispričala je Đukić Dejanović.

BONUS VIDEO



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar