Novak otkrio velike vesti: Još uvek nisam odustao od Adria toura, moguće da ću ga opet organizovati

Đoković je prošle godine organizovao Adrija tur u Beogradu i Zadru

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto ANGELA WEISS / AFP / Profimedia

Srpski teniser Novak Đoković rekao je večeras da želi ponovo da organizuje Adrija tur u budućnosti, za koji je rekao da je ozloglašen zbog okolnosti u kojima je održan prošle godine, u sred pandemije korona virusa.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

“Dugo me niko nije ništa pitao oko Adrija tura, nažalost tako ozloglašeno takmičenje. Egzibicioni dogadjaj koji je bio humanitarnog karaktera i imao za cilj i svrhu da podrži razvoj tenisa u zemljama bivše Jugoslavije, kroz interakciju sa vrhunskim teniserima i sportistima iz regiona, muzičarima. S obzirom na kratko vreme koje smo imali za organizaciju, Adrija tur je bio jako lepo organizovan i odjek je bio pozitivan, nažalost bilo je drugih stvari koje su bile pozitivne – korona test”, rekao je Đoković u Insbruku, preneo je Savez.

Đoković je prošle godine organizovao Adrija tur u Beogradu i Zadru, u sred pandemije korona virusa, kada su se zarazili brojni učesnici medju kojima i on. Posle porasta broja zaraženih, organizatori su morali da otkažu turnire u Banjaluci i Sarajevu.

Foto: Nikola Krstic / Shutterstock Editorial / Profimedia

“To je ono što nažalost ugrozilo i reputaciju, koja nije baš najbolja, ali ideja i želja da taj dogadjaj živi u budućnosti je sigurno prisutna kod mene. Nadam se da ćemo uspeti u nekim drugim uslovima i situacijama da uradimo to u budućnosti, naravno poučeni nekim greškama koje smo pravili. Sigurno da bismo neke stvari drugačije uradili, ali šta je tu je, u životu čovek najviše uči na tako nekim greškama i situacijama kad ne ide idealno kako bismo voleli”, naveo je on.

Prvi teniser sveta rekao je da je Adrija tur “svetla tačka u svetu sporta i humanitarnog rada i razvoja tenisa u regionu i da je kroz sport i muziku spojio zemlje iz bivše Jugoslavije”.

“Videćemo šta će biti sa tim, ne znam. Kada počne teniska sezona, koja je najduža u svim sportovima, jako je teško pronaći nedelju u godini kada biste mogli nešto tako da organizujete. To će biti veliki izazov, ali ništa nije isključeno, ja i dalje želim da to organizujem u budućnosti na način koji će biti bolji nego što se završio prošle godine”, dodao je Đoković

BONUS VIDEO:

Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar