Najmanje su POSLUŠNI: Šest najtvrdoglavijih rasa pasa koje ćete TEŠKO dresirati

Sa njima morate biti strpljivi

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: BJORN SVENSSON / Sciencephoto / Profimedia

Pre nego što nabavite kućnog ljubimca, dobro razmislite o tome za koju rasu ćete se opredeliti.

Pojedine rase važe za veoma tvrdoglave i svaka dresura sa njima biće teška.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Naravno, ništa nije nemoguće, samo će vam biti potrebno mnogo više vremena i strpljenja.

Ovi psi spadaju u red najtvrdoglavijih.

1. Jazavičar

Jazavičari su psi koji misle da sve mogu, iako su mali, pa često zbog toga mogu da nastradaju. Iako su preslatki psi koji su pritom i druželjubivi, saradnja sa njima biće gotovo nemoguća.

2. Engleski buldog

Velike maze i idealni za osobe koje više vole da uživaju na jednom mestu. Međutim, kada se ne uspostavi hijerarhija između psa i vlasnika, poslušnost neće postojati. Morate da budete istrajni u dresuri.

Foto: – / Ardea / Profimedia

3. Džek Rasel terijer

Sličan je Buldogu po pitanju ponašanja, pa će se truditi da eskivira svaku naredbu, osim ako se ne potrudite da uspostavite dobar odnos vlasnik – pas.

4. Šar Pej

“Mišelinko” na četiri noge je pas koji mnogi ljudi vole zbog unikatnog izgleda naborane kože. Ipak, oni nisu tako privrženu zbog svoje tvrdoglavosti, pa će vam biti potrebno neko vreme da ga pridobijete.

5. Bigl

Iako su slatki i prilično nezavisni, Biglovima je potrebna velika pažnja vlasnika. Ako mu se to ne pruži, iz ljutnje će početi da radi stvari koje vam se ne sviđaju, poput grickanja vaše obuće, jastuka i drugih stvari po kući.

Foto: Edmund Kijonka / Česká ilustrační fotografie / Profimedia

6. Rotvajler

Često nazivan pravim porodičnim psom i zaštitnikom dece, što i jeste, Rotvajler se mora postaviti na svoje mesto još dok je mali jer posle možete imati probleme sa blagom agresivnošću.

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs, stil.kurir.rs

Komentari (1)

  1. Za bigla to nije tacno. Oni su lovacki psi ,nisu za stan cak ni mala dvorista . Izuzetno su poslusni i brzo uce sve sto je u vezi sa lovim .Ta rasa je zbog toga i ukrstana,da bi bili dobri lovci a ne neke djukele po stanovima. I za druge rase vazi isto ,svaka ima neku svoju poziciju.Zasto npr. Rot nece da slusa???? To je sluzbeni pas i za to je jedan od najboljih. Nije to igracka,,daj sapu a sad malo seni,,. Z kucu i stan nije ni jedna zivotinja,tako se samo muce. A zbog trenda se ukrstaju nove rase kao npr.bu koji su nesto ne odredjeno ,ni pas ni macka nnnnni igracka. Meni ih je mnogo zao.

    Odgovori

Ostavite komentar