Godinu dana otkako je umro Maradona: Mnogi i dalje tvrde da nije pravilno lečen!

U danima nakon smrti su se pojavile razne informacije oko toga ko je kriv što fudbalskog Boga više nema i šta će biti sa njegovim nasledstvom

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Colorsport / Shutterstock Editorial / Profimedia

Legendarni Argentinac i jedan od najboljih fudbalera svih vremena Dijego Armando Maradona umro je pre 12 meseci u svom domu od srčanog udara u 61. godini života.

Čuveni as je prethodno primljen u bolnicu tri nedelje ranije, a na kućno lečenje je poslat 13 dana pre smrti, što se na kraju ispostavilo kao kobna greška lekara.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

U danima nakon smrti su se pojavile razne informacije oko toga ko je kriv što fudbalskog Boga više nema i šta će biti sa njegovim nasledstvom.

Medicinski odbor koji je angažovan da istraži smrt legendarnog Dijega Maradone zaključio je da je lekarski tim fudbalske zvezde radio “neadekvatno, manjkavo i nepromišljeno”

– Akcija zdravstvenog tima zaduženog za lečenje Dijega Armanda Maradone bila je neadekvatna, manjkava i nepromišljena – navodi se u izveštaju lekarske komisije od 30. aprila.

U tom izveštaju se navodilo da se Maradona ozbiljno razboleo oko 12 sati pre smrti oko podneva 25. novembra.

– Pokazao je nedvosmislene znakove produženog mučnog perioda, pa zaključujemo da pacijent nije pravilno nadgledan od 00:30, 25. novembra 2020.

Agencija EFE prenosi da je otpuženo sedmoro ljudi i moraće da daju izjave u istrazi, a zabranjeno im je i napuštanje zemlje.

Optuženi su neurohirurg Leopoldo Luke, psihijatar Agustin Kosakov, psiholog Karlos Dijas, medicinski radnici Dajana Madrid, Rikardo Almiron, Marijano Peroni i Nansi Forlini. Ukoliko im se dokaže krivica čekaju ih kazne zatvora od osam do 25 godna.

Maradona je ceo život živeo “brzo”, a to je rezultiralo i velikim brojem potomaka. Naime, iako je dugo Dijego priznavao samo dve ćerke, Đijaninu i Dalmu, do smrti se ispostavilo da je imao najmanje osmoro dece.

Svi oni su se posle očeve smrti nadali pravom bogatstvu koje će naslediti, ali prema informacijama koje su se pojavile poslednjih dana “El Pibe” im je ostavio samo dugove. Zbog toga će oni morati mnoge stvari da rasprodaju kako bi pokrili očeva dugovanja.

Maradona je fudbalsku karijeru započeo u Argentinos Juniorsima, a potom je nastupao za klub koji je voleo srcem svim – Boku. Potom se preselio u Evropu gde je nastupao za Barselonu, Napoli i Sevilju, pre nego što se vratio u domovinu. Kod kuće je nosio dres Njuels Old Bojsa i ponovo Boke Juniors u kojoj je okačio kopačke o klin.

Za reprezentaciju Argentine je nastupao punih 17 godina, a najveći uspeh je napravio 1986. kada je svoju zemlju popeo na krov sveta.

Poslednjih 12 godina svog života se bavio i trenerskim poslom, a sedeo je na klupama Argentine, Al-Vasla, Fudžaire, Doradosa i Himnasije. Takođe, bio je i pomoćnik u ekipi Deportivo Riestre.

Bonus video:



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar