Autobus SMRTI nije imao licencu: Agenciji oduzeta dozvola za rad, a evo kako se oni PRAVDAJU

Vozilo ne postoji ni u elektronskoj evidenciji izdatih dozvola za obavljanje unutrašnjeg ili međunarodnog prevoza putnika

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Nikolay DOYCHINOV / AFP / Profimedia DOYCHINOV / AFP / Profimedia

Autobus u vlasništvu „Besa Trans BTB” koje je izgorelo u Bugarskoj nije bilo licenciran za međunarodni prevoz putnika ili bilo koju drugu vrstu prevoza ,pa je ovom preduzeću oduzeta dozvola za rad, saopšteno je u sredu iz Ministarstva saobraćaja i veza Severne Makedonije.

Kako je navedeno, autobus registarskih oznaka SK-0884-BA u vlasništvu preduzeća „Besa Trans BTB” koje je izgorelo u Bugarskoj na autoputu “Struma,” u nesreći u kojoj je poginulo 45 makedonskih državljana, a sedam njih povređeno, nije bilo licencirano za međunarodni prevoz putnika ili bilo koju drugu vrstu prevoza putnika, prenosi MIA.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

U saopštenju se ističe da vozilo ne postoji ni u elektronskoj evidenciji izdatih dozvola za obavljanje unutrašnjeg ili međunarodnog prevoza putnika koje vodi Ministarstvo saobraćaja i veza.

Dodaje se da su registrovana tri licencirana vozila kompanije “Besa trans BTB”, ali da izgorelog autobusa nema među registrovanim vozilima.

– U skladu sa Zakonom o drumskom saobraćaju i zbog nedostataka koje je utvrdilo Ministarstvo saobraćaja i veza, a u cilju sprečavanja bilo kakvog drugog postupanja firme koja bi mogla da podstakne negativne posledice, firma „Besa Trans BTB-u se oduzima dozvola za rad, odnosno zabranjuje obavljanje delatnosti – navodi se u saopštenju makedonskog ministarstva.

Iz Ministarstva ističu i da je Vlada na prošloj sednici obavezala Inspektorat da izvrši vanrednu kontrolu u preduzeću “Besa trans”.

“Beta trans”: autobus nije švercovao gorivo ili pirotehniku

Turistička agencija “Beta trans” demantovala je navode da je to vozilo švercovalo benzin ili pirotehnička sredstva.

Agencija u saopštenju na svom Fejsbuk nalogu “apeluje na medije da ne šire spekulacije koje bi mogle da nanesu štetu istrazi”, prenosi MIA.

– Kao agencija obaveštavamo porodice poginulih i povređenih u tragediji da autobus ni u kom slučaju nema gepek za šverc nafte, benzina ili pirotehničkih sredstava. Sve ove spekulacije su zlonamerne – navodi se u saopštenju.

Kako se dodaje, ukupni kapacitet autobusa je 450-500 litara nafte za sam autobus i ni u kom slučaju nema rezervnog prostora za šverc.

Autobus u vlasništvu „Besa Trans BTB” koje je izgorelo u Bugarskoj nije bilo licenciran za međunarodni prevoz putnika ili bilo koju drugu vrstu prevoza, pa je ovom preduzeću oduzeta dozvola za rad, saopšteno je u sredu iz Ministarstva saobraćaja i veza Severne Makedonije.

BONUS VIDEO



Izvor: Tanjug

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar