Julija ostala bez šake, a onda se na suđenju desio PREOKRET: Najbizarniji slučaj u Sloveniji dobio epilog

Julijin advokat rekao je da je ona prvenstveno želela da nastavi da živi u miru

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen/youtube

U Sloveniji je nastavljeno suđenje u “slučaju odsečene šake” gde su Julija Adlešič, njen partner Sebastijen Abramov i njegovi roditelji Tinka Huskić Colarič i Gorazd Colarič priznali krivicu na jednom od najbizarnijih suđenja u toj zemlji.

Sud je Adlešičevu osudio na godinu i sedam meseci zatvora, a Abramova na dve godine i pet meseci. Većinu kazne već su odslužili u pritvoru.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Tužilaštvo ih tereti za produženo krivično delo prevara i pomaganje u krivičnom delu prevara na štetu pet osiguravajućih društava koja su, kako su se nadali, trebalo da im isplate 1,17 miliona evra odštete u slučaju nezgode koju su sami inscenirali. Optuženi su oslobođeni plaćanja sudskih troškova zbog loše materijalne situacije, prenosi 24.ur.

Pri određivanju kazne sud je uvažio predlog tužilaštva, koje je sa optuženim postiglo sporazum o priznanju krivice. Svi optuženi su na početku ponovljenog suđenja insistirali da nisu krivi, ali su sada priznali krivicu koju je sudija Marjeta Dvornik prihvatila, rekavši da je to važan preokret u postupku i dodajući da su priznanja bila dobrovoljna.

Ona je dodala da su počinjeni zločini odraz vrednosti u našem društvu koje se sve više okreće materijalnim vrednostima.

– Očigledno je da na prvom mestu želite da imate što više novca – rekla je sudija, uz opasku da se za pridobijanje sredstava više ne biraju sredstva.

Okrivljeni nisu bili prisutni na izricanju presude, ali su se javnosti obratili njihovi advokati.

– Ponuda tužilaštva je bila takva da bi je prihvatio svaki razuman čovek, posebno s obzirom na to da je Abramov u zatvoru proveo samo šest dana i da neće imati nikakve troškove – rekao je njegov advokat Mitja Pavčić.

Advokat Julije Adlešič, Boris Grobelnik, rekao je da je ona prvenstveno želela da nastavi da živi u miru i da se skloni od medijskih pritisaka.

Ovo je jedan od najbizarnijih pokušaja prevare osiguranja u Sloveniji. Adlešičeva je, prema sudskim podacima, odsekla sebi šaku, ali se prethodno osigurala u čak pet osiguravajućih kuća, nadajući se visokoj odšteti. U prvom postupku osuđena je na dve godine zatvora, dok je njenom partneru koji ju je na to navodno nagovorio dobio tri godine.

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (1)

Ostavite komentar