Gledali smo je u jednoj od NAJPOPULARNIJIH serija: Danas izgleda OVAKO – da li je prepoznajete?

Poznata svetska glumica se pojavljivala u mnogim serijama i kultnim filmovima, ali svi je pamtimo po jednoj posebnoj ulozi

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen/Youtube/Tùng Beng

Anđelika Hjuston je američka glumica, rođena 8. jula u Santa Moniki. Ćerka je glumca i režisera Džona Hjustona u čijim se filmovima još kao mala pojavljivala i tada pokazala svoj talenat za glumu. Ostala je bez majke koja je sa 39 godina poginula u saobraćajnoj nesreći.

Pošto je odlučila da se više orijentiše ka filmovima, kasnih 1970-ih je učila glumu. Njena prva zapažena uloga je bila u filmu iz 1981. godine, “Poštar uvek zvoni dva puta”. Glumila je pored Džeka Nikolsona sa kojim je bila u vezi od 1973. godine. Kasnije, njen otac je angažuje za film “Čast Pricijevih” 1985. gde glumi Mejroz, ćerku mafijaškog dona koja je zaljubljena u ubicu kojeg glumi Nikolson. Hjustonova je osvojila Oskara za najbolju sporednu žensku ulogu za ovaj film i tako postala prva osoba u istoriji koja je, kao treća generacija u svojoj porodici osvojila Oskara.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Hjustonova je bila nominovana za Oskara za ulogu u filmu “Varalice” u kategoriji najbolja glavna ženska uloga 1991. godine i za ulogu u filmu “Neprijatelji”, zatim “Ljubavna priča” u kategoriji najbolja sporedna ženska uloga 1990. godine. Takođe je glumila u poslednjem filmu svoga oca “Mrtvi”.

Anđelika Hjuston je dobila zvezdu na Holivudskom bulevaru slavnih 22. januara 2010. godine.

Foto: Printscreen/Youtube/addamshit

Činjenica je da godine nikog ne zaobilaze, ali je sigurno da ćemo Anđelikinu lepotu i autentičnu ulogu Mortiše pamtiti po jednom od najgledanijih svetskih serija, “Porodica Adams“. Kasnije se prikazao i animirani film sa istoimenim nazivom.

Foto: Printscreen/Youtube/Eli D

Iako su se glumice menjale tokom deset godina snimanja serije, najupečatljivija je bila upravo Anđelika Hjuston.

 

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar