Istraživanje otkriva: Koje OSOBE iz svog okruženja muškarci i žene biraju da PREVARE svog partnera

To su uglavnom ljudi koje već poznaju

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
sanjati prevaru
Foto: Shutterstock

Možda se osobe sa kojima će neko od partnera načiniti preljubu biraju sasvim slučajno, ali jedno istraživanje je došlo do suprotnog zaključka.

Internet stranica namenjena osobama koje traže nove partnere za aferu Ashley Madison sprovela je istraživanje kako bi se utvrdilo kako muškarci i žene biraju osobe sa kojima će prevariti svoje životne saputnike.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Kako je pokazala ova anketa, muškarci ne stupaju u preljubu spontano, već je preljuba uglavnom planirana.

Od 1.300 ispitanika, 27 odsto muškaraca je odgovorilo da bi, kada bi bili nezadovoljni svojom ljubavnom vezom, pokušali da zavedu koleginicu na poslu.

S druge strane, samo 15 procenata ispitanih žena bi se okrenulo kolegi, dok 17 odsto priznaje da mašta o svom šefu.

Istraživanje je pokazalo i da muškarci uglavnom stupaju u preljubničku vezu sa ženom koju već poznaju i da je to obično neko iz okruženja para, pre nego neka misteriozna nova žena koja ulazi u život muškarca.

Foto: Shutterstock

Zanimljivo, čak 99 odsto muškaraca koji su ispitani je priznalo da je ili varalo svoje partnerke ili razmišljalo o prevari! S druge strane, partnere je prevarilo 39 odsto žena, a 35 odsto je o tome samo razmišljalo.

Dok je kod dela muškaraca seks jedina motivacija, ima i onih koji kažu da su preljubom pokušali da ostanu srećni u svom braku, a ne da mu naškode. Oko 23 posto njih kaže da bi bilo zadovoljno intimnim činom s neznankom na putovanju.

Iako se obično veruje da žene varaju i emocijama, a ne samo telom, ovim istraživanjem je utvrđeno da je 43 odsto žena koje su varale imalo samo fizičku aferu.

Većina žena je poželela preljubu nakon rođenja deteta, a 54 posto njih je imalo aferu nakon porođaja. Zanimljivo, tek pet procenata žena je partnera prevarilo s muškarcem koji je obrazovaniji od njega.

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs, Glossy

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar