OBJEKTIV OTKRIVA

Otkrivena TAJNA Legijine PREDAJE: Evo s kojim POLITIČARIMA je Ulemek satima ćaskao tokom te noći (FOTO)

Ovaj iskusni policajac otkriva i sva saznanja koja je imao o tome gde je Ulemek bio na sam dan ubistva premijera Srbije

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: EPA/NENAD KOJADINOVIC, EPA/SASA STANKOVIC

Šta se sve događalo 2. maja 2004. godine, tokom noći kada je Milorad Ulemek Legija, nekadašnji komandant „crvenih beretki”, odlučio da se preda policiji? Svoja saznanja o ovoj večeri, koja je i dan-danas obavijena velom misterije, u ekskluzivnoj ispovesti za Objektiv otkrio je nekadašnji šef Odseka za krvne delikte Žarko Popović Pop.

‒ Legija se predao 14 meseci nakon ubistva Đinđića. Verujem da nije hteo da se preda, da bismo ga teško pronašli. Mislim da se tu negde krio – vraća film Popović na sve ono što se desilo pre više od 17 godina.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Ovaj iskusni policajac otkriva i sva saznanja koja je imao o tome gde je Ulemek bio na sam dan ubistva premijera Srbije 12. marta 2003. godine.

Foto: Vlada Sporcic

‒ Kruže razne priče. Sve to je rekla-kazala, te priče da li je u kolima sedeo na jednom ili drugom mestu. Uveren sam da je čekao ili da mu je neko dao mig, ali to ne mogu da tvrdim. Činjenica je da je izašao iz svoje kuće, a Žandarmerija ga je odvela u gradski MUP i papirološki ga razdužila. Sa njim više niko nije imao pravo da priča jer je predat tužilaštvu – zastaje nakratko Popović.

Ali, neko je ipak pričao sa Legijom.

Foto: EPA/NENAD KOJADINOVIC

‒ Na putu od 29. novembra ka Centralnom zatvoru on je svratio u MUP Srbije u Kneza Miloša. Tamo su ga dočekali tadašnji ministar policije Dragan Jočić, Rade Bulatović, u tom trenutku direktor BIA, pa Miroslav Milošević, u tom momentu načelnik Resora javne bezbednosti, Zoran Stojković, koji je bio ministar pravde, i neobavešteni Vojislav Koštunica, tadašnji predsednik Vlade Srbije – otkriva Popović.

Sastanak Legije sa njima trajao je neuobičajeno dugo.

‒ Šta su oni sa njim tu razgovarali šest sati – to niko ne zna! To je ostao tajni razgovor. U istrazi oko ubistva Zorana Đinđića morali su da se saslušaju i političari kako bismo dobili odgovor zbog čega su prekršili zakon. Nije poznato ni šta je tadašnji generalni direktor Radio-televizije Srbije Aleksandar Tijanić radio na tom sastanku. Mi kao pripadnici službe nismo imali pravo da razgovaramo sa Legijom. Mogu samo da iznesem pretpostavku da su svi oni možda očekivali neku kapitalnu priču od Legije, nisu je dobili, pa ih je bilo sramota posle da pričaju – spekuliše Popović.

Foto: EPA/SASA STANKOVIC

Piše: DANICA ĆURUVIJA

OSTATAK OVE I OSTALE AKTUELNE TEME MOŽETE PROČITATI U ŠTAMPANOM IZDANJU OBJEKTIVA ZA 20. NOVEMBAR

Foto: Objektiv.rs

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (1)

Ostavite komentar