Obećavao pobedu, a sad nas poredi sa Nemcima: Protiv Srbije smo odigrali jednu od najgorih utakmica ikada

"Protiv Irske je bilo drugačije jer sam izveo tim koji nikad nije igrao zajedno"

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Tanjug/AP Photo/Armando Franca

Od nedelje uveče i poraza u ključnom meču za plasman na Svetsko prvenstvo, Fernando Santoš je tema portugalskih medija.

Selektor te reprezentacije je posle 0:0 protiv Republike Irske novinarima u svojoj zemlji govorio da će njegova ekipa sigurno pobediti Srbiju i otići na Svetsko prvenstvo, što se na kraju ispostavilo kao prazno obećanje.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Sada ponovo obećava, iako bi Portugal mogao da sačeka i evropski šampion Italija, a potrebno je ostvariti dve pobede u baražu.

– Onog dana kada ne budemo ispunili cilj, sam ću otići. Još nisam propustio da ispunim cilj, sve smo ih ostvarili. Nismo se direktno kvalifikovali, ali koliko puta smo bili u baražu? Nema razgovora ovde. Neće se to desiti, ali ja ću otići sam. Ostajemo zajedno dok god ispunjavamo ciljeve”, rekao je Santoš.

On se potom osvrnuo i na meč protiv Srbije, istakavši da je to jedan od najgorih mečeva koje je Portugal odigrao od kada je on selektor.

– Prvo poluvreme protiv Srbije je bilo jako loše, ne pamtim tako nešto. Igrači su imali želju i stav, nema tu šta da se izdvoji. Ono što nije uspelo je plan, nismo imali jasnu ideju. Počeli smo jako dobro, pritiskali smo protivnika… – rekao je.

– Imali smo dosta promena od 2018. godine, prestali smo da igramo 4-4-2 i prešli smo na 4-3-3. Osvojili smo i Ligu nacija pre dve godine. Ali smo imali samo dve loše utakmice. Protiv Nemačke, što je možda naša najgora utakmica ikada, i sada protiv Srbije. Protiv Irske je bilo drugačije jer sam izveo tim koji nikad nije igrao zajedno – rekao je Fernando Santoš.

Bonus video:



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar