Bravo, devojke: Srpkinje ponizile Hrvatice i ostvarile veliku pobedu na putu ka Evropskom prvenstvu!

Aktuelne šampionke Evrope su od početka utakmice kontrolisale dešavanja na terenu

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Thomas COEX / AFP / Profimedia

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije pobedom je počela kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2023, pošto je danas u Zaboku pobedila Hrvatsku 84:66 sa (24:21, 31:14, 7:16, 22:15).

Srbiju je do prve pobede u Grupi E vodila Aleksandra Crvendakić sa 33 poena, a najbolje su je pratile Tina Krajišnik sa 15, Ivon Anderson sa 13 i Saša Čadjo sa 12 poena.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Najbolje u timu Hrvatske, koja je na startu kvalifikacija pobedila Bugarsku, bile su Ana-Marija Begić sa 19 i Ivana Dojkić sa 18 postignutih poena.

Aktuelne šampionke Evrope su od početka utakmice kontrolisale dešavanja na terenu i imale prednost, a meč su praktično prelomile u drugoj četvrtini kada su predvodjene Crvendakić stigle do plus 20 – 55:35.

Srbija je održavala dvocifrenu prednost do početka poslednje deonice kada je domaći tim prišao na osam poena zaostatka (62:54), ali su izabranice Marine Maljković bez problema privele meč kraju.

Do kraja kvalifikacija igraće se još dva prozora – u novembru 2022. i februaru 2023. godine, kada Srbiju očekuje dvomeč sa Bugarskom, odnosno duel sa Hrvatskom u Srbiji.

Čak 38 reprezentacija bori se za 14 mesta na Evropskom prvenstvu 2023. godine gde će se naći pored domaćina Izraela i Slovenije. ;Plasman će iz kvalifikacija obezbediti deset selekcija – pobednici grupa, kao i četiri najbolje drugoplasirane ekipe.

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar