Vučić za ruske medije: “Tursku smatramo prijateljskom zemljom, ali na neke stvari gledamo DRUGAČIJE”

Imamo različit odnos prema Kosovu, rekao je predsednik

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printskrin

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da Srbija Tursku smatra prijateljskom zemljom, ali da Beograd i Ankara imaju različite stavove o nizu stvari, posebno o Kosovu i Metohiji.

“Mi Tursku doživljavamo kao prijateljsku zemlju, kao i Rusiju, ali drugačije gledamo na neke stvari na Balkanu. Imamo različit odnos prema Kosovu”, rekao je Vučić u ekskluzivnom intervjuu za Jutjub kanal Solovjev lajv, čiji su delovi danas prikazani na TV Rusija 1 i na platformi Smotrim, prenosi agencija RIA Novosti.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Vučić je podsetio da je, pošto je predsednik Turske Redžep Erdogan rekao da će nastaviti da traži veću podršku za priznavanje Kosova, on takođe javno rekao da će Srbija učiniti sve što je u njenoj moći da do toga ne dođe.

Predsednik Srbije je rekao i da ga ukrajinski lider Vladimir Zelenski nikada nije zvao i da se nikada nije sastao sa njim.

„Ne. Nisam imao priliku da se sretnem sa njim”, dodao je Vučić. Naveo je da se sretao sa bivšim predsednikom Ukrajine Petrom Porošenkom na raznim forumima, ali da se sada zbog pandemije korona virusa forumi ne održavaju, tako da se nikada i nigde nije sretao sa Zelenskim.

BONUS VIDEO:



Izvor: Tanjug

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar