BESNI RAT

Sramni potezi Dr Žujovića: Predrag Kon odlučnog stava – “tužiću sve koji me vređaju”

Nakon optužbi pulmologa poznati epidemiolog najavio da će presaviti tabak i na sudu potražiti pravdu za duševnu bol

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Objektiv,Vladimir Milovanovic

Epidemiolog i član Kriznog štaba za borbu protiv kovida-19 dr Predrag Kon već nekoliko dana nalazi se na udaru antivaksera koji ga vređaju po društvenim mrežama i okupljaju se ispred njegove zgrade, na kojoj su nedavno napisali “Mengele”, upoređujući ga sa nacističkim lekarom. Pored protivnika vakcinacije, dr Kona verbalno napadaju i pojedine kolege, među kojima je, zbog svojih žestokih uvreda, najistaknutiji pulmolog Dejan Žujović. Međutim, sada je epidemiolog rešio da presavije tabak, te će se njegov advokatski tim pozabaviti svakom uvredom i psovkom koja mu je upućena.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

– Svaka kritika je dobrodošla, ali postoji granica kad to više nije kritika. I to mora jako dobro da se odvaga. Moram da sačekam da to advokatski tim odradi, da se sve skupi, planiram uskoro da podnesem krivičnu prijavu – kazao je epidemiolog. Takođe, Konov pravni tim pozvao je pojedince i pojedine medije da obrate pažnju na način pisanja i obraćanja o članu Kriznog štaba.

DR ŽUJOVIĆ: BRIGA ME ZA KONOVU TUŽBU

Pulmolog dr Dejan Žujović u kratkoj izjavi za Objektiv kaže da ga uopšte ne zanima da li će dobiti krivičnu prijavu od dr Kona, niti o tome želi da razmišlja.

– Nisam razumeo da će mene da tuži, ali ako planira da me tuži, imam još bolju ideju za njega, a to je da tuži članove Kriznog štaba koji ga ometaju u radu. Uopšte me ne zanima da li će da me tuži, ne dodiruje me njegova izjava niti bilo kog drugog člana Kriznog štaba – ističe dr Žujović. Pulmolog dodaje da mu je drago što je dr Kon reagovao na provokacije, a kako ističe, cilj mu je i bio da svojim izjavama “uznemiri” poznatog epidemiologa.

NEĆE SEDETI SKRŠTENIH RUKU

Podsećamo, dr Žujović je pre nekoliko dana uputio otvoreno pismo Predragu Konu u kome je izneo najstrašnije uvrede i optužbe o njemu i njegovom radu u Kriznom štabu.

– Antivakseri su zaista moji neprijatelji, bez obzira što ih je malo. Od sada ću ja tako razmišljati. S druge strane, ja ne mogu da vam kažem koliko sam poruka podrške dobio. Međutim, imate ponašanje nekih pojedinaca koji su svesno ili nesvesno prizivali ove ljude ispred moje zgrade. To je nešto o čemu ću dobro razmisliti i neću sedeti skrštenih ruku – kazao je Kon, dodajući da će podneti krivične prijave protiv onih koji su na zidu zgrade u kojoj živi ispisivali antisemitske i preteće grafite.

– Neki pojedinci su apsolutno svesni svega i tu ih treba pažljivo odabrati jer oni odbijaju da su učinili vrlo težak akt. Više nije u pitanju Predrag Kon, ovo je, preko mene, indirektni napad na čitav narod. I moj život više nije bitan. Osećam sve žrtve iz prošlosti tog stradalog naroda ispisane na tom zidu. Pokrenuću ono što je pravno omogućeno. Ne mogu više da se ponašam kao da se ništa ne dešava, kao da ništa nije bilo kad je to ispisano na zidu moje zgrade – ističe dr Kon, kojem je država, zbog ovakvih pretnji, dodelila obezbeđenje.

– Nikad se ne okrećem kad izađem na ulicu i uopšte ne razmišljam da li će me neko napasti. Smatram da neko sve prati i razmišlja o tome. Nakon protesta antivaksera ispred kuće, kao i kada je osvanuo grafit „Kon–Mengele” na zidu moje zgrade, viđao sam nekoliko dana policiju u blizini, ali se trude da ne budu potpuno vidljivi – navodi epidemiolog.

PODRŠKA SA SVIH STRANA

Član Kriznog štaba kaže da je iznenađen količinom podrške koju svakodnevno dobija sa svih strana.

– Dobio sam podršku i od epidemiološke sekcije Srpskog lekarskog društva, kolega s kojima sam radio godinama, od Jevrejske opštine Beograd, predsednika Saveza jevrejskih opština Srbije, ali i od mog bivšeg komandanta, general-potpukovnika u penziji… A i ljudi mi na ulici zahvaljuju za ono što radim, što se borim za njih. Svima se duboko naklonim i zahvalim im jer me ta podrška i drži i posle nje čovek oseća da je u pravu i nastavlja da radi. Svakako da je vrlo značajna podrška stigla i od predsednika Srbije, predsednice Vlade i ministra zdravlja Republike Srbije, kao i svih članova medicinskog dela Kriznog štaba – ističe dr Kon.

PIŠE: SANJA RADOVANOVIĆ

OVU I OSTALE AKTUELNE PRIČE PROČITAJTE U ŠTAMPANOM IZDANJU OBJEKTIVA.

Foto: Objektiv.rs

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar