Pregledi, kupovina, briga o zdravlju: Tri saveta za TRUDNICE koje ne uspevaju da završe sve OBAVEZE

Dobra organizacija je najvažnija

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Dmitriy Shironosov / Panthermedia / Profimedia

Ako po prvi put postajete mama, nije čudno da budete zbunjeni i ne znate kako da se organizujete.

Ipak, preglede morate staviti na prvo mesto, a ako vam je teško da pamtite koje sve obaveze imate, savetuje se da sve zapisujete.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Tako ćete biti mnogo bolje upućeni u ono što imate da završite i to vam neće predstavljati dodatni stres.

Od redovnih pregleda, razmišljanja da li je sve kako treba, priprema stvari za bebu, sasvim je normalno da se osećate iscrpljeno. Ali, nemojte se brinuti jer samo malo organizacije je potrebno da se vratite pod kontrolu.

“Želim sve da završim, ali ne mogu”, svaka trudnica pomisli u nekom trenutku. Ako čekate bebu, pored uzbuđenja i radosti, postoji još mnogo stvari o kojima mislite, što uključuje obaveze, ali i brigu o sebi i detetu.

Foto: Shutterstock

Prirodno je da vas mnogo toga muči u ovom periodu, ali je važno da sebi ne dozvolite da vas stres pobedi.

1. Dobro se organizujte

Kao i u svemu u životu, i u trudnoći je važno da se dobro organizujete kada je u pitanju postizanje ciljeva. Kada toliko stvari imate na umu, važno je da se ne opteretite.

Sigurno ste do sada čuli da se pamćenje malo poremeti u trudnoći, za šta su zapravo krivi hormoni. Iz tog razloga bi vam planer bio vrlo koristan. Zapisujte kada imate preglede kod lekara i sve što je potrebno da obavite.

Prijaće vam da zapisujete i svoja osećanja ili pak promene koje osećate. Kada ih zapišete, nećete morati da razmišljate šta ste sve želeli da kažete svom lekaru kada odete na pregled.

Foto: Shutterstock

2. Okrenite tehnologiju u svoju korist

Iskoristite prednosti života u digitalnom svetu. Postoje razne aplikacije i sajtovi koji će vam pomoći da pratite promene i trudnoću. Na Internetu pronađite kalendar trudnoće pomoću kojeg možete pratiti sve promene na sebi iz nedelje u nedelju, ali i kako se beba razvija.

3. Čuvajte svoje zdravlje

Potrudite se da se osećate dobro i psihički i fizički. Važno je da se osećate dobro u svojoj koži i budete svesni da možete sve da izdržite. Ne zaboravite da se lepo hranite i da obratite pažnju na namirnice koje jesu, a koje nisu dozvoljene. Pravilna higijena je takođe veoma važna.

Nemojte se ulenjiti u trudnoći, već nastavite sa vežbanje, ali onog intenziteta kakav vam je lekar preporučio. Joga i pilates imaju dosta koristi po trudnice. Osim toga, radite vežbe meditacije za koju je poznato da smiruje telo i um i koja je posebno korisna za trudnice. Ona će vas umiriti i osećaćete se bolje, pogotovo ako vam se javljaju strahovi vezani za trudnoću.

Foto: Shutterstock

U svakom slučaju, važno je da budete svesni da ne morate svaku obavezu da završite u tačno vreme. Ovo je vrlo važan period u životu svake žene, a najvažnije je da se vi tokom njega osećate dobro.

Ako ne možete sve da postignete sami, potražite pomoć svog supruga ili partnera ili nekoga od bližih članova porodice.

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs, yumama.com

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar