Živite u malom stanu i planirate renoviranje? U OVE boje treba da ga okrečite kako bi izgledao VEĆE

Pastelne boje su u pitanju

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Shutterstock

Ljudi koji imaju male stanove i kuće znaju koliko svetlije boje mogu prostor učiniti većim.

Pri uređenju enterijera, morate obratiti pažnju na to kakav nameštaj ćete kupiti, koje boje će biti, ali i u koju boju ćete okrečiti zidove.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Bela boja je najviše dobrodošla jer će pomoću nje soba izgledati mnogo veće, ali su u pitanju i druge boje koje imaju sličan efekat.

Izbor je na vama, pa odaberite onu koja vam najviše prija oku.

Ako niste ljubitelj bele boje, pastelni tonovi mogu da budu savršeni za oplemenjivanje zidova u vašem domu. Pastelna svetlo žuta, bledo roza i plava, omogućiće vam da prostor ispunite svežinom i iskoristite svetlost u njemu na najbolji mogući način.

Kontrast pastelnih boja i belih tonova napraviće savršen balans u prostoru. Takođe u ovoj kombinaciji poželjni su svetli podovi.

Foto: Shuttertsock

Ako želite da istaknete lepotu prostora u kojem živite, tople plave nijanse na zidovima su kao stvorene za vas. Plava boja će učiniti da prostor izgleda suptilno veće, bez narušavanja koncepta u njemu. Topla plava boja može da bude i u vidu akcentnog zida, jer malo je potrebno malo prostoru da ujedno izgleda veće i lepše.

Možete povećati efikasnost reflektovanja svetlih hladnih tonova upotrebom boja sa sjajnim finišom. Hladne plave nijanse, boje lavande i slični tonovi, mogu vizuelno da uvećaju prostor u kojem svakodnevno boravite. Ove boje posebno lepo deluju u prostoru koji ne dobija dovoljno prirodne svetlosti.

Kako bi mali prostor učinili većim na prvi i svaki sledeći pogled poslužite se paletom laganih neutralnih tonova. Svetlo siva boja je kao stvore za male prostore kojima je potreban dodir stila i elegancije.

Foto: Shutterstock, ilustracija

Dizajneri enterijera savetuju da potražite među tamnijim neutralnim tonovima onu boju koja odgovara vašem stilu, a koja će ujedno vizuelno proširiti prostor. Tamniji neutralni tonovi u kombinaciji sa svetlim nameštajem stvaraju u prostoru optičku iluziju većeg prostora.

BONUS VIDEO:Izvor: Objektiv.rs, stil.kurir.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar