Putuje po svetu i ljudima POPRAVLJA ZUBE: Kad ga pitaju za cenu, samo im kaže dve reči

Svetu je potrebno više ovakvih ljudi

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Felipe Rosi, Foto: Instagram/por1sorisso

Brazilski stomatolog Felipe Rosi (39) dokaz je da svako može biti superheroj bez obzira na profesiju.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Ovaj mladić, naime, putuje svetom da bi vratio samopouzdanje, zdravlje i osmeh siromašnim ljudima ne tražeći im novac zauzvrat, već im se samo obrati sa “Ne dolazi u obzir”.

Rosi je pokrenuo humanitarnu organizaciju Por1sorriso 2016. godine, a on takođe u saradnji sa svojim timom besplatno popravlja zube siromašnim ljudima širom sveta.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Por1sorriso (@por1sorriso)

Ovaj brazilski stomatolog smatra da svoj život treba posvetiti nečemu što je dobro za zajednicu.

Njegova nastojanja da ispunjava svrhu svog života odvela su ga i izvan Brazila, uglavnom u siromašne zemlje, kao što su Kenija i Mozambik, gde ljudima pomaže da dobiju novi osmeh i ne naplaćuje im svoje usluge.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Por1sorriso (@por1sorriso)

Teri Rimer, jedna je od mnogih pacijenata kojima je ovaj stomatolog pomogao. Ona je podelila priču o svom životu pre operacije.

– Kad se setim vremena kada nisam mogla da imam pristojnu fotografiju jer su me svi izazivali da se nasmejem, a meni je bilo jako neprijatno – rekla je ona, prenosi Truth Theory.

Osim estetskih problema, Rimer je imala problem s ishranom jer nije mogla sve da jede, a njeno stanje bilo je toliko loše da su morali da joj povade sve zube i ugrade novu kost.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Por1sorriso (@por1sorriso)

Operacija je bila veoma složena da je bilo potrebno nekoliko meseci da bi se oporavila, živeći svaki dan u velikim bolovima, a čak i lekove koje je morala da uzima dovodili su do uznemirene probave.

Prošla je kroz pakao kako bi mogla da vodi normalan društveni život, a sada se prema njoj postupa s poštovanjem koje je odavno trebalo da ima.

Mladi stomatolog pomogao je mnogim ljudima, a ostaje nada da će nastaviti svoj posao. Svetu su definitivno potrebni ljudi kao što je on.

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs, CDM

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar