Zašto su Hrvati ODUŠEVLJENI Ponošem? “Ne daj Bože što nam oni žele – ima veću podršku tamo nego u Srbiji”

Analitičar Dejan Miletić smatra da Ponoševa biografija možda nekome deluje impresivno, ali po rezultatima je katastrofalna

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju

Hrvati vode žestoku kampanju kako bi bivši načelnik Generalštaba Zdravko Ponoš postao novi predsednik Srbije. Potpredsednika Narodne stranke i najbližeg saradnika Vuka Jeremića veličaju u svojim medijima, predviđajući mu uspeh na izborima i pobedu, a kao njegov najjači argument izvlače to što je oženjen Hrvaticom! Kako za Objektiv kaže analitičar Dejan Miletić čim su Hrvati oduševljeni Ponošem to znači da je to loše po nas.

– Čim su Hrvati oduševljeni potencijalnim kandidatom za predsednika Srbije, to dovoljno govori koliko je to loše po nas. Ne daj bože toga što nam Hrvati žele! Očigledno je Ponoš njihov kandidat, a ne srpski, jer narod u Srbiji ga ne podržava, pa je potpuno besmisleno da neko ima veću podršku u narodu tamo negde nego u svojoj državi. On nije nikakvo novo lice srpske politike, štaviše, gde god se pitao za nešto, uspeo je to da upropasti – kaže Miletić.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Miletić ističe da Ponošova biografija možda nekome deluje impresivno, ali po rezultatima je katastrofalna.

Podsetimo, valjda vođen onom narodnom “odakle ti je žena, odatle si i ti”, portal Dnevno.hr objavio je tekst pod naslovom “Srbija se budi! Oženio Hrvaticu i ide protiv Vučića: Porodica mu pobegla u Oluji, a vodiće savez protiv autokrata”.

– U aprilu 2022. godine u Srbiji bi trebalo da budu predsednički, parlamentarni i lokalni izbori. Vučić pritom želi svom silom da zadrži vlast koju u Srbiji ima još od 2014. Opozicija je gotovo u potpunosti razbijena i na vidiku se trenutno ne vidi ko bi mogao izbaciti Vučića iz igre. Ipak, srpski opozicionari kao mogućeg konja za trke vide potpredsednika Narodne stranke Zdravka Ponoša – stoji na početku teksta koji Jeremićevog pulena predstavlja u najboljem svetlu.

Posebno im je zapalo za oko to što mediji u Srbiji Ponoša nazivaju “kandidatom Zagreba”, pljujući pritom našeg predsednika.

Hrvati SLAVE Jeremićevog i Đilasovog Ponoša: Konačno neko ko je ZALJUBLJEN u Hrvatsku i Zagreb

– Taj autokrata kontroliše većinu političkog i društvenog života u zemlji i Ponoš je svestan kako će njegovo ime teško nadjačati Vučića, koji oko sebe pokušava da izgradi kult ličnosti. Tako je Ponoš rekao kako je njegov uslov za kandidaturu čvrst savez opozicionih stranaka – navodi se u ovom tekstu.

SAŽIVEO SE SA SREDINOM

Da bi hrvatskoj javnosti još više približili lik i delo Zdravka Ponoša, autor piše da je reč o čoveku koji je rođen u Hrvatskoj, tačnije u Golubiću kod Knina, a da se odlučio da upiše Vojnu akademiju kako bi mu to obezbedilo još pet godina života u Zagrebu.

– Svojevremeno je ispričao za Vreme kako je želeo da ostane u Zagrebu jer se u deset godina saživeo sa sredinom, a osim toga, nudili su mu da ostane na Akademiji kao asistent. Ispričao je kako je stalno visio u SKUC, KSET i Kulušiću. U Zagrebu se i oženio Hrvaticom – istakao je autor teksta Ponoševu najveću prednost.

PARTIJSKI GENERAL

Međutim, ono što je ovaj hrvatski portal ignorisao, da li slučajno ili namerno, jeste činjenica da ga je sadašnji šef praktično gurnuo u zagrljaj tadašnjeg predsednika Srbije Borisa Tadića. Hrvatski mediji ni reč nisu pomenuli da je lično Jeremić izlobirao za Ponoša da 2006. postane načelnik Generalštaba VS kao jedan od najmlađih oficira na toj funkciji u istoriji naše armije, a koji je prethodno bez naročitog vojnog iskustva bio najpoznatiji kao “partijski general”.

Đilas preko Ponoša RUŠI Jeremića: Vuk POBESNEO, a evo šta se zapravo krije iza svega

Foto: Antonio Ahel/ATAImages

ĆATA IZ MINISTARSTVA

U tendencioznoj kampanji koja se za Jeremićevog zamenika vodi iz “lijepe njihove” Hrvati su takođe uskraćeni za informaciju da je taj isti Zdravko Ponoš za vreme rata bežao od fronta i u vojsci radio administrativne poslove, a u jednom trenutku čak planirao da napusti zemlju. Da su hteli, Hrvati su mogli da se pozabave i činjenicom da je Ponoš kao zamenik načelnika Generalštaba za vreme Prvoslava Davinića na mestu ministra odbrane SCG bio zadužen za uništavanje hiljadu protivavionskih raketa.

Iznad svega, portal Dnevno.hr nije slovo napisao o tome da je Jeremićev general jedan od glavnih NATO lobista i zagovornika ove alijanse u Srbiji.

Jeremić: Kako to mislite Zdravko da bude kandidat za predsednika?!

Pisanje Objektiva o sukobu Vuka Jeremića i Zdravka Ponoša povodom predsedničke kandidature, ali i uloge Dragana Đilasa u svađanju njih dvojice, potvrdio je i sam lider Narodne stranke.

On je izjavio da je pominjanje Ponoša u medijima kao potencijalnog zajedničkog predsedničkog kandidata opozicije iznenadilo sve u njegovoj stranci.

Tadić preko portparolke uništio Ponoša: “On je zagovornik tajnih snimanja političkih neistomišljenika”

Podsetimo, Objektiv je objavio da Narodnoj stranci preti raspad zbog sukoba Jeremića i Ponoša povodom predsedničke kandidature, a da Dragan Đilas “doliva ulje na vatru”. Nakon što je u opozicionim medijima krenula kampanja “Ponoš za predsednika”, koju je podržao i Đilas, Jeremić je pobesneo.

– Svestan da se sukobu unutar Narodne stranke najviše raduje Đilas, koji je već pokušao da mu razori stranku preko Nikole Jovanovića, Jeremić je počeo da zove svoje saradnike i da proverava koliko su mu lojalni. Jedan od razloga zašto mu saradnici sve više okreću leđa je sukob koji mesecima tinja između njega i Ponoša oko predsedničke kandidature. Niko ne želi da strada u tom sukobu, posebno što su se obojica zainatili – naveli su naši sagovornici.

Piše: Ekipa Objektiva

BONUS VIDEO: 

OVU I DRUGE ZANIMLJIVE PRIČE PROČITAJTE U ŠTAMPANOM IZDANJU ZA 5. NOVEMBAR 2021. GODINE

Foto: Objektiv.rs


Izvor: Objektiv.rs

Komentari (6)

  1. Да допуним и исправим информацијом са Интернета: ''Здравко Понош се оженио кћерком Фране Лиштице усташког кољача из другог светског рата. Поношева свастика је удата за Агима Чекуа!''

    Odgovori
  2. Не знам да ли има српско држављанство, али, судећи према жени, он је хрват и то најгоре врсте, јер је његова жена сестра највећег кољача за време другог светског рата. ТО ЈЕ ПОДАТАК СА иНТЕРНЕТА И НИЈЕ ИЗМИШЉЕН! Аман, браћо Срби гласајте коначно за неког Србина!

    Odgovori

Ostavite komentar