“Zaražena beba je UMIRALA pred našim očima”: Dramatične scene u Čakovecu, dete jedva spaseno

Šegović kaže da bolnica može da izdrži još nedelju ili dve, ako se trend rasta broja zaraženih nastavi

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Shutterstock

Direktor Županijske bolnice Čakovec Igor Šegović ispričao je danas kako su lekari u toj bolnici u subotu oživljavali bebu s teškom upalom pluća i pozitivnu na kovid.

– Sve je više dece koja boluju od kovida, u vrtićima, u školama, jako nas žalosti što ta deca imaju sve težu kliničku sliku – kaže Šegović.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

– Dete od 5 meseci u proteklom dežurstvu doslovno je umiralo pred nama od upale pluća izazvane kovidom. Zahvaljujući dobroj intervenciji, dobrim lekovima, dete smo spasili, dete je sada dobro, ali kad to vidite onda znate da cepivo i pridržavanje epidemioloških mera ima smisla i da ne smiemo da dođemo do tog nivoa da nam dete može umreti od kovida – govori.

Šegović kaže da bolnica može da izdrži još nedelju ili dve, ako se trend rasta broja zaraženih nastavi.

On kaže kako u čakovečkoj bolnici nemaju problema s odbijanjem testiranja među radnicim bolnice i da rade i više nego što mogu.

– I dalje sve funkcioniše. Juče smo imali sastanak s glavnim kovid-koordinatorom, ne znamo koliko dugo ćemo moći da održimo taj nivo nege – govori dodajući da ne zavisi sve o bolnici, nego i o pridržavanju mera, prenosi Index.hr.

– Od 50 hospitalizovanih, 36 ih nije cepljeno. Cepljenje stvarno ima učinka i mi u bolnici to vidimo – govori.

Šegović kaže kako je u bolnici trenutno 50 kovid-pozitivnih pacijenata čije su slike umereno teške do teške i da većina njih zahteva neki oblik respiratorne podrške.

– Situacija nikako nije dobra – kaže. Dodaje kako od 14 cepljenih pacijenata može za većinu reći zašto vakcina nije bila efikasna: neki imaju bolesti zbog kojih vakcina ne može da se “primi”, a neki uzimaju lekove koji poništavaju njeno delovanje.

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar