Pobegao iz doma, pa IZBO Novosađanina i policajca: Leskovčanin (19) bio spreman da UBIJE zbog novca

Leskovčanin David J.(19) koji je pobegao iz vaspitno-popravnog doma iz Kruševca pa hteo da dođe do para u Novom Sadu

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: EPA-EFE/ETTORE FERRARI

Leskovčaninu Davidu J., koji je pobegao iz Vaspitnog popravnog doma u Kruševcu, danas sje određen pritvor do 30 dana, zbog sumnje da je izvršio krivično delo teško ubistvo u pokušaju.

Danas je u novosadsom Višem sudu, priveden Davor J., koji je 1.novembra na Bulevaru oslobođenja, ispred banke u Novom Sadu, nožem naneo povrede V.M. i P.N.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

– Sudija za prethodni postupak Višeg suda u Novom Sadu odredio je pritvor Davoru J.(19) iz Leskovca, osumnjičenom za krivično delo teško ubistvo u pokušaju. Pritvor je D. J. određen zbog opasnosti od bekstva, zbog mogućnosti uticaja na svedoke, zbog bojaznosti od ponavljanja krivičnog dela i zbog uznemiravanja javnosti – kaže Jelena Ostojin, portparol Višeg suda u Novom Sadu.

Leskovčanin David J.(19) koji je pobegao iz vaspitno-popravnog doma iz Kruševca pa hteo da dođe do para u Novom Sadu, napao je radnika jedne agencije za obezbeđenje novca N. P.(34), koji je krenuo sa džakom novca ka jednoj banci. U jednom momentu, kao da ga je pratio i čekao, istrčao je mladić koji je odmah nekoliko puta nožem ubo radnika, pa mu oteo vreću sa novcem. Međutim, u tom trenutku slučajno je naišao policajac V . M. (37), koji je bio van dužnosti, izvadio je značku i identifikovao se.

Razbojniku Davidu J. iz Leskovca to nije značilo ništa, već ga je nekoliko puta isekao nožem. Policajca to nije sprečilo te je uspeo da savlada mladića i sačeka svoje kolege. Inače, razbojnik je pre četiri dana pobegao iz Vaspitno-popravnog doma u Kruševcu, pa je došao u Novi Sad da izvrši pljačku. Za njim je bila raspisana poternica. Poznat je po raznim krivičnim delima – droga, teške krađe i krađe, razbojništva, teške telesne povrede, nasilničko ponašanje.

BONUS VIDEO:



Izvor: Kurir

Komentari (1)

Ostavite komentar