Miljenko otišao da obiđe majčin GROB: Kad je pogledao u ploču, prizor ga je ŠOKIRAO

Gradska groblja pokrenula su istragu kako bi rešili ovaj bizaran slučaj

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Shuterstock / Tetra Images / Tetra Images / Profimedia / Ilustracija

Miljenko Ptičar doživeo je neprijatnost kada je došao do porodične grobnice i umesto imena svoje majke, ugledao tuđe ime. Incident se dogodio na zagrebačkom Miroševcu.

Šokiran što mu je neko “ukrao grob”, njegova priča ubrzo se proširila društvenim mrežama pa su ga kontaktirali i iz groblja i ispričali da se radi o grešci žene koja je kupila susedno grobno mesto.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

– Čim sam došao, prvo mi je bilo neobično što nisam video grob. Kako bi ga video? Onda shvatim da je sve u redu sa grobom i da nije nestao, samo se više ne zove kako se zvao pre, odnosno ne pripada više mojoj porodici, nego nečije tuđe ime je gore. Znači, kao da ti nikada nisi postojao, kao da si u paralelnom svemiru – ispričao je vlasnik grobnice Miljenko Ptičar za RTL Vijesti.

Miljenko je poslednji put na grobu bio letos kada je, kaže, sve bilo netaknuto. U grobnici su mu baka i deda, ujak i majka. Zabrinuo se jesu li njihovi ostaci unutra i još uvek ne može da garantuje da jesu.

Gradska groblja pokrenula su istragu kako bi rešili ovaj bizaran slučaj, i saznali da je jedna gospođa od treće osobe kupila grobno mesto za svoju porodicu, ali pokazana joj je pogrešna grobnica, odnosno grobnica Miljenkove porodice.

– Kod nas gospođa nije proverila tačne podatke. Najveća greška je što klesar koji je izvodio radove nije zatražio saglasnost od Gradskih groblja na kojoj bi bilo jasno naznačeno o kom grobnom mestu se radi. Mi ćemo preduzeti određene sankcije prema klesaru. Hoće li to biti zabrana izvođenja radova na groblju u idućih nekoliko meseci ili će to biti opomena, ne znam – rekao je Roko Gruja, v.d. direktora Holdingove podružnice Gradska groblja.

Dogovoreno je da se grobnica vrati u prvobitno stanje, a troškove će snositi gospođa koja je unajmila klesara i zabunom uređivala pogrešno grobno mesto.

– Ako oni to reše pošteno, da maknem to iz glave i ostavim iza sebe, hvala Bogu – rekao je Ptičar kojem je žao što više nema uspomenu na majku, divlje ruže, koje je sama posadila, a na čijem mestu sada stoji kamen nepoznatih ljudi.

BONUS VIDEO:

 



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (1)

  1. Ne razumete, ustase pljackaju sve, izbacuju i mrtve iz hrvatske nezavisne drzave. Ovo nije prvi slucaj a nece biti ni poslednji. Kobejagi istrazuju ko je napravio gresku i daju neka smesna objasnjenja. Ovo je akt genocida nad Srbima.

    Odgovori

Ostavite komentar