Crvene, mirisne i sjajne ušećerene jabuke, mnoge od vas vratiće u detinjstvo, kada se ova poslastica mogla naći u svakoj poslastičarnici.
Vremenom se ovaj slatkiš preselio iz poslastičarnice na vašare, i postao jedan od njihovih najupečatljivijih simbola.
Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs
Brzo i jednostavno, ušećerene jabuke možete pripremiti sami kod kuće.
Neophodno vam je:
– 8 jabuka
– 550 g šećera
– 180 ml vode
– 80 g glukoznog sirupa
– crvena boja za hranu
-drveni štapići
Priprema:
Jabuke operite, uklonite peteljke i u mesto gde je bila zabodite drveni štapić.
U veću šerpu pomešajte šećer, vodu i glukozni sirup.
Promešajte i ostavite da se skuva.
Kada smesa baci ključ, pustite je da vri petnaest minuta, i za to vreme ne mešajte.
Nakon toga uklonite šerpu sa vatre i dodajte boju.
Jabuke, prethodno sve stavljene na štapić, umačite jednu po jednu.
Dok su tople, možete ih posuti dekorativnim mrvicama.
BONUS VIDEO:
Komentari (0)