Ušećerene jabuke: Prelep ukus detinjstva i najpoznatija vašarska poslastica (RECEPT)

Sam pogled na njih tera vodu na usta

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Shutterstock

Crvene, mirisne i sjajne ušećerene jabuke, mnoge od vas vratiće u detinjstvo, kada se ova poslastica mogla naći u svakoj poslastičarnici.

Vremenom se ovaj slatkiš preselio iz poslastičarnice na vašare, i postao jedan od njihovih najupečatljivijih simbola.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Brzo i jednostavno, ušećerene jabuke možete pripremiti sami kod kuće.

Neophodno vam je:

– 8 jabuka

– 550 g šećera

– 180 ml vode

– 80 g glukoznog sirupa

– crvena boja za hranu

-drveni štapići

kako se pravi jabukovo sirće
Foto: Shutterstock

Priprema:

Jabuke operite, uklonite peteljke i u mesto gde je bila zabodite drveni štapić.
U veću šerpu pomešajte šećer, vodu i glukozni sirup.

Promešajte i ostavite da se skuva.
Kada smesa baci ključ, pustite je da vri petnaest minuta, i za to vreme ne mešajte.

Nakon toga uklonite šerpu sa vatre i dodajte boju.
Jabuke, prethodno sve stavljene na štapić, umačite jednu po jednu.

Dok su tople, možete ih posuti dekorativnim mrvicama.

BONUS VIDEO:

 



Izvor: Objektiv.rs, Dan, dan.co.me

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar