Još vam nije leglo 30 EVRA? Evo kako da saznate šta se dešava (FOTO)

Danas je treći i poslednji dan kako država građanima uplaćuje 30 evra

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Shuterstock

Ministar finansija Srbije Siniša Mali, rekao je da će danas na račune 1.757.000 prijavljenih građana biti uplaćeno po 30 evra, u okviru trećeg paketa ekonomske pomoći, s ciljem smanjenja posledica pandemije korona virusa.

Danas je treći i poslednji dan kako država građanima uplaćuje 30 evra. Penzioneri su u ponedeljak dobili svoj novac, juče je novac dobilo još oko 2 miliona građana, a danas bi ih isto toliko na računu trebalo da vidi uplatu od tačno 3.573 dinara.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Oni koji su se prijavili, a da nisu obavešteni od banke da im je uplata legla na račun, u dva jednostavna koraka mogu da provere da li su uneli ispravne podatke.

Kako proveriti uplatu od 30 evra

Potrebno je da posetite sajt: https://idp.trezor.gov.rs/ , gde postoji opcija “Provera statusa prijave”.

Foto: Printscreen / idp.trezor.gov.rs/
Foto: Printscreen / idp.trezor.gov.rs

Ovde unosite svoj JMBG i broj lične karte i odmah ćete dobiti informaciju

Foto: Printscreen / idp.trezor.gov.rs

Pomoć od 20 evra u decembru

– Građani koji su se u maju prijavili za novčanu pomoć u iznosu od dva puta po 30 evra ne treba da se prijavljuju za dodatnu pomoć od 20 evra, jer će im ona biti automatski uplaćena u decembru. Takođe, ni korisnici penzija, primaoci socijalne pomoći i lica u Zavodu za izvršenje krivičnih sankcija ne treba da se prijavljuju, napomenuo je ministar finansija Siniša Mali i dodao:

– Ostali punoletni državljani Srbije koji imaju prebivalište na teritoriji Srbije i važeću ličnu kartu, koji se prethodno nisu prijavili za dva puta po 30 evra, a sada žele da dobiju dopunsku pomoć u iznosu od 20 evra moći će da se prijave na portalu Uprave za trezor, idp.trezor.gov.rs, u periodu od 15. do 30. novembra.

Takođe, svi oni koji su u međuvremenu stekli pravo na pomoć, bilo da su postali punoletni ili dobili državljanstvo, prebivalište ili ličnu kartu treba da se prijave ukoliko žele pomoć.

BONUS VIDEO



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar