Fjodorov i Memić ispali sa SP, iz saveza grme na sudije: Ovo je krađa!

Srpski reprezentativac Almir Memić ne može da se pomiri sa odlukom sudija i ne prihvata poraz

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Starsport

Srpski bokserski reprezentativci Pavel Fjodorov i Almir Memić završili su učešće na Svetskom prvenstvu u Beogradu.

Fjodorov je u kategoriji do 63,5 kg poražen od Turčina Kerema Oezmena sa 4:0, dok je Memić (75 kg) izgubio od naturalizovanog Nemca Kevina Šumana 4:1.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Međutim, u Bokserskom savezu Srbije se ne mire sa ovim rezultatima i tvrde da su pokradeni ove subote na domaćem terenu u Areni i to čak u tri navrata.

– Na samom startu prve sesije mladi srpski as Omer Ametović boksovao je protiv Temirtasa Zusupova iz Kazahstana gde su direktne odluke sudija bile protiv našeg boksera što ga je i koštalo pobede. Usledila je i druga krađa u meču našeg Pavela Fjodorova u kategoriji do 63,5 kg koji se borio protiv Turčina Kerema Oezmena.

– Kraj dana obeležila je najveća krađa koja je započela kao i prethodne dve, dodelom prve runde na konto protivnika srpskog boksera. Šampion Srbije Almir Memić vodio je bitku protiv Nemca Kevina Šumana u kategoriji do 75 kilograma. Prva runda bila je čista pobeda našeg asa, ali su sudije ponovo radile protiv Srbije, što im je bila celodnevna misija – kažu u BSS-u.

Stav Saveza preneo je Slobodan Đurić, potpredsednik Bokserskog saveza Srbije.

– Gotovo identične krađe dogodile su se u prvom, trećem i četvrtom meču srpskih boksera kada su sudije prve runde dale njihovim protivnicima na očigled svih iako su te runde bile čiste pobede naših boksera. Najveća krađa dogodila se u meču našeg Memića gde su sudije kumovale pobedu Nemca i na očigled svih prisutnih u Areni napravili skandal proglasivši pobednikom meča Nemca koji nije bio ni na pola puta do toga. Odmah po donošenju ove sramne odluke Jovica Panić ispred BSS-a podneo je žalbu i očekuje se da zaseda sudijska komisija AIBA, da se pregledaju snimci koje smo mi odmah pregledali i koji detaljno pokazuju da je pobeda ukradena Srbiji i našem Memiću. Ovo baca ljagu na AIBA pogotovo što su na Olimpijskim igrama u Riju zbog sudijskih mahinacija izgubili organizaciju na OI u Tokiju – objašnjava Đurić.

Srpski reprezentativac Almir Memić ne može da se pomiri sa odlukom sudija i ne prihvata poraz.

– Mislim da sam bio ubedljiv, bolji i u prvoj i trećoj rundi, dao sam sve od sebe možda i više. Protivnik je prljavo boksovao što može da se vidi na svakom snimku, a sudija u ringu ga nije čak ni opomenuo, dok je mene non stop upozoravao na sve, svaki moj korak. Za mene je ovo veliko iskustvo, prezadovljan sam pre svega jer mi je posle meča čestitao predsednik našeg saveza Borovčanin, selektor Piperski i treneri, ali od sudija nismo mogli dalje – rekao je Memić.

Sjajan nastup Aličića: Srpski bokser počistio predstavnika Laosa za drugu pobedu!Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar