Ko je MISTERIOZNA Maja Zvicer? Veza Belivuka i vođe “kavčana” vodi do ove zemlje – u sve umešan i TAST

"Kavčani" nisu prve krupne kriminalne ribe koje su ovde tražile sigurnu luku

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Shutterstock,Vlada Sporcic,Mup

Klupko saradnika, pomagača i “poslovnih partnera” Veljka Belivuka i pripadnika njegovog koljačkog klana polako se odmotava. Kako je saznao Objektiv iz izvora bliskih istrazi, protiv ovih krvnika, zbog čijih nedela je javnost u Srbiji zgrožena, deo oružja koje je pronađeno u arsenalu sakrivenom u kući strave u Ritopeku, mestu gde su živote završili na najstrašniji način Aleksandar Gligorijević Puki, Goran Veličković Goksi, Nikola Mitić, Lazar Vukićević, Zdravko Radojević i Milan Ljepoja, u Belivukove ruke je stigao iz ruku hrvatskog državljanina Domagoja Kneževića (28).

Reč je o pištoljima marke “valter” za koje je utvrđeno da su tokom septembra i decembra 2020. godine iz Nemačke stigli u ruke jedne firme u Slovačkoj, o čemu smo već pisali.

ZVICEROVA VEZA SA SLOVAČKOM

Posebno je interesantno što je u Slovačkoj, gde je prodavano oružje pronađeno u Ritopeku, godinama unazad poslovao i Veljin vođa Radoje Zvicer. Vođa „kavačkog klana”, koji se nalazi u bekstvu, imao je u ovoj državi čak tri firme, preko čijih računa su prolazili milioni evra. Otkriveno je da su se firme vodile na Maju Zvicer, suprugu brata Radoja Zvicera, Gorana.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

U ovim firmama ulogu su imali i Radojev tast Nebojša Seferović, kao i još jedna žena za koju se veruje da je jako bliska porodici Zvicer. Firma CGMN je prijavljena kao kompanija koja se bavi trgovinom potraživanja, a prema finansijskom izveštaju iz 2020. godine, navodi se da je od kupaca potraživala iznos od 750.000 evra, kao i da je na bankovnom računu imala 345.000 evra.

Ime oca Radojeve supruge Tamare pojavljuje se u papirima od februara prošle godine. Seferović, koji je u Kotoru i vlasnik restorana „Konoba”, tada je preuzeo „Ekus”.

Foto: Stefan Tomasevic/ATAImages

KRUPNE RIBE VOLE OVU DRŽAVU

„Kavčani” nisu prve krupne kriminalne ribe koje su u Slovačkoj tražile sigurnu luku. Među onima koji su ovu državu Evropske unije videli kao mirnu luku svojevremeno je bio i sada pokojni Dragoslav Kosmajac.

Pre sedam godina otkriven je stan u kome se pokojni narko-bos krio dok je čekao da dobije papire Slovačke. Njemu je taj pasoš kasnije oduzet.

Među najpoznatijim imenima sa balkanske kriminalne scene koji su imali pasoš Slovačke bili su i Darko Šarić, pa Zoran Kostić, koji je označen kao vođa bande „Pink Panter”… Zanimljivo da je u ovoj državi postojala i jasna podela teritorije, pa su se Albanci bavili trgovinom heroina, a Crnogorci i Srbi kokaina.

BOMBE IZ BIH, EKSPLOZIV IZ CRNE GORE

U arsenalu oružja koji je zaplenjen u kući strave u Ritopeku bile su i bombe. Prema našim saznanjima, reč je o eksplozivnim napravama koje su proizvedene u Bosni i Hercegovini, tačnije u Bugojnu. Što se tiče plastičnog eksploziva pronađenog na istom mestu, kako saznajemo, proizvođač je iz Crne Gore.

Kako otkrivamo, pojedini komadi oružja su ranije bili evidentirani, ali im se tokom poslednjih desetak godina gubi trag. Tokom provera obavljeni su razgovori sa brojim ljudima kroz čije su ruke tokom prethodnih godina prošli komadi oružja pronađeni u Ritopeku. Među njima su i muškarci koji žive u Beogradu, tačnije Borči, ali i na Banjici.

‒ Neke od pušaka koje su pronađene su bile u vlasništvu Vojske SFRJ koje su ostale u kasarnama u Osijeku, ali i drugim gradovima u Hrvatskoj, pojedini komadi su kupljeni u Grčkoj… – navodi naš izvor.

Piše: Ekipa Objektiva

OVU I DRUGE AKTUELNE PRIČE PROČITAJTE U ŠTAMPANOM IZDANJU OBJEKTIVA ZA 29. OKTOBAR

Foto: Objektiv.rs

BONUS VIDEO



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar