Školski policajac Raša je DEČIJI junak: Njegovi potezi ODUŠEVLJAVAJU đake i roditelje u Mladenovcu (FOTO)

Otac učenika je napisao pismo o Raši

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Instagram/Printscreen

U Osnovnoj školi “Kosta Đukić” u Mladenovcu kao školski policajac radi Radiša Savić kog đaci obožavaju jer o njima svakodnevno vodi računa, više nego što njegov posao to nalaže. Raša, kako ga iz milošte zovu deca, svaki dan ih nasmejan dočekuje na vratima, kad je hladno proverava da li su se zakopčali, stavili kape… Svakom učeniku je rekao da mu se obrati ukoliko ima neki problem…

O pažljivom i brižnom Radiši pismo je napisao jedan od roditelja čije dete ide u drugi razred ove škole, a ono je sa ponosom objavljeno na Instagram stranici “mupsrbije”.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

– U OŠ “Kosta Đukić” kao školski policajac, radi jedan Raša. Čoveku ni ime ne znam, ali već dugo hoću nešto da napišem o njemu. Naime, Raša nije običan policajac. On je našoj deci drugar. On ih sve poznaje. On sa svima njima proćaska. Raša je zimus apsolutno svako dete koje je krenulo da izađe iz škole nezakopčano ili bez kape, očinski oblačio, zakopčavao. Apsolutno svako.

Ja sedim u autu i čekam svoje dete, a na vratima mala kolona i Raša koji ih proverava da li su se lepo obukli, da ne nazebu. Svakom se detetu svakog dana nasmejao na vratima, i svakom je, bar svakom od dece koju ja znam, rekao da se njemu obrate ako imaju bilo kakav problem. Naši klinci Rašu obožavaju. Gomila je ovakvih sitnih gestova koje on čini za decu.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели МУП Републике Србије ?? (@mupsrbije)


I tako ja, stoti put, hoću nešto da napišem, i nikako da to uradim. Danas se vozim sa svojim klincem, (drugi je razred) i pitam ga šta ima još da mi priča o Raši što mi do sada nije pričao, a on mi kaže – “tata, Raši kad je bio rođendan, došao je kod nas u boravak, doneo čokoladu i zamolio učiteljicu da nam podeli svima po komad. Mi smo mu pevali pesmicu, i baš je bilo lepo”.

Ja sam se, ne prvi put, oduševio Rašom i rešio da je krajnje vreme da napišem ovo što odavno hoću. Da nam ovakvi divni ljudi ne promaknu, da se njihove sjajne osobine ne uzmu zdravo za gotovo. Raša je car! – napisao je jedan otac.

BONUS VIDEO: 



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (2)

  1. E , na žalost da ih je više ali nije. Postupak ovog policajca je za primer kako treba usmeravati i vaspitavati decu.

    Odgovori
  2. Divan tekst, bravo za Rašu sto brine o našoj decici...ali nije mi jasno, da za ovaj tekst niko nije ostavio niti jedan komentar, koji zavrdjuje mnogo pažnje, i bar 1000 pohvala, ali zato smo prvi da se isposvadjamo oko pravopisa, starleta i ostalih gluposti kojie čine ovu ionako sivu svakodnevnicu...jos jednom BRAVO ZA RAŠU!!!! Da nam je više ovako divnih ljudi...

    Odgovori

Ostavite komentar