FRAPANTNO: Odbrana Mančester junajteda košta skoro 220 miliona evra, a najgora je u Premijer ligi (VIDEO)

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Mike Egerton/PA Images/Profimedia

Mančester junajted je u problemu kakav se realno ne pamti, još od odlaska ser Aleksa Fergusona, iako je bilo teških trenutaka, poraz od Liverpula (0:5) definitivno je bio najteži.

Rezultatski Junajted stoji verojatno i najbolje otkako je Ferguson napustio trenersku klupu, ali u ovom trenutku to nije dovoljno. Vlasnici kluba uložili su ogromna sredstva u ekipu i sve osim borbe za trofeje nije dovoljno dobro. A ovaj Junajted trenutno izgleda kao da ne može da se bori ni za jedan.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Naravno, kao i u svakoj ekipi kojoj rezultati ne idu na ruku, najslabiji deo, nakon sada već i omraženog Solskjera kao trenera, jeste odbrana koja prima neverovatne golove i u ogromnim količinama.

Navijači posebno žestoko kritikuju kapitena Harija Megvajera i čoveka kog je Junajted platio 87 milijuna evra. Njegove greške direktno su uzrokovale niz golova ove sezone, a ništa bolje nisu prošla ni njegova tri partnera iz odbrane.

Kod njih je takođe priča vrlo slična, skupo su plaćeni, a u poslednje vreme se na terenu ne može videti da pokazuju nivo igre koji bi odgovarao novcu koji je uložen u to da se dovedu.

Levu stranu drži Luk Šo koji je plaćen 37,5 miliona evra, a Megvajerov partner na štoperu je 40 miliona evra plaćeni Rafael Varan, jedan od najboljih defanzivaca ikada (dok nije stigao na Old Traford). Odbranu zatvara desni bek Aron Van-Bisaka za kog je Junajted izdvojio 55 miliona evra. Ukupno je to 219,5 miliona u defanzivcima koji čine najgoru odbranu Premijer lige (16. po broju primljenih golova, 18. po mečevima bez primljenog, 20. po broju udaraca ka golu, 20. po broju oduzetih lopti itd).

Erik Baji, Aleks Teles i Viktor Lindelof takođe su kumovali ovim rezultatima, ali definitivno je na četvorici najskupljih najveća krivica.

Bonus video:



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar