Triler u Istanbulu pripao Barseloni: Mirotić uz zvuk sirene doneo pobedu (VIDEO)

Najbolji meč u dosadašnjem toku sezone odigrao je Marko Gudurić sa 17 poena

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Ina Fassbender / AFP / Profimedia

Košarkaši Barselone savladali su ekipu Fenerbahčea rezultatom 76:74 u okviru šestog kola Evrolige.

Posle tvrde tri četvrtine, u poslednjoj četvrtini timovi su se raspucali u šutu za tri poena. Higins je vezao dve trojke za 61:55 za Barselonu, a onda Gudurić odgovorio istom merom, plus faul za vođstvo 62:61.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Ušlo se u neizvesnu završnicu, a važan je bio nesportski faul Veselog pri vođstvu Fenera 66:65 na dva minuta do kraja.

Iz tog napada Barsa daje pet poena – Higins dva penala, pa Dejvis dva plus jedan. Ipak, Henri uzvraća trojkom, svojom prvom na meču.

Katalonci su stizali do penala i pogađali, ali su napravili nekoliko propusta, i posle koraka Dejvisa je Đorđevićev tim imao napad na -2 na dvadesetak sekundi do kraja, a Buker je na šest sekundi do kraja silovito zakucao za izjednačenje.

Nacrtao je Jasikevičus akciju za Mirotića na niskom postu za kraj, činilo se da je propustio priliku za šut, ali Mirotić iz neverovatno teške pozicije pogađa za trijumf.

Kori Higins bio je najefikasniji kod Barselone sa 18 poena (5-10 iz igre, 2sk, 2ast), Brendon Dejvis imao je 16 poena (7-9 iz igre, 3sk, 2ast), a Nik Kalates 11 (3-6 iz igre), uz 4 skoka i 7 asistencija. Nikola Mirotić dao je 8 poena, uz šut iz igre 2-9 i 7 skokova.

Kod Fenera je najbolji bio Jan Veseli sa 24 poena (10-14 iz igre), 8 skokova i 2 asistencije, a najbolji meč u dosadašnjem toku sezone odigrao je Marko Gudurić sa 17 poena (5-6 iz igre za 23 min), 2 skoka i 3 asistencije.

Bonus video:

 



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar