Prepoznajete li SRPSKOG POLITIČARA? Radio sa Đinđićem, a Mira Marković ga upoznala sa Miloševićem (FOTO)

Od 1994. do 1997. bio je šef kabineta dr Zorana Đinđića

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen/Facebook

Rođen je 18. februara 1969. godine u Kruševcu. Osnovnu školu i gimnaziju završio je u Kraljevu, a diplomirao na Pravnom fakultetu u Beogradu.

Bio je stažista Evropske fondacije Robert Šuman u Evropskom parlamentu 1999. godine a za pomoćnika gradonačelnika i gradskog menadžera imenovan je 29. aprila 2014.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Od 1994. do 1997. bio je šef kabineta dr Zorana Đinđića. Učestvovao kao savetnik u svim izbornim kampanjama predsednika u Crnoj Gori, Republici Srpskoj, Sloveniji, Bugarskoj i Makedoniji.

Njegov politički put dug je i trnovit. Imao je prilike da se kao novinar, student, upozna lično sa Slobodanom Miloševićem. To je bilo vreme političkih podela, ali trenutak daleko od onog kada mu je bila ugrožena i lična bezbednost. Milošević je odbio intervju za list “Student”, gde je bio zamenik urednika, ali jeste pristao na razgovor sa mladim ljudima.

Do predsednika Srbije došao je preko njegove supruge – Mire Marković, januara 1992. godine, sa kojom je uradio jedan intervju za isti ovaj časopis, kao profesorom univerziteta koja levo orijentisan na političkoj sceni. Kada joj je, po običaju, odneo primerak novina, ugostila ga je, popili su kafu i upitao ju je “Da li bismo mogli da dobijemo intervju sa vašim suprugom, predsednikom Srbije.” Ona je odgovorila “Pitaću ga”.

– Posle 10-15 dana ja dolazim kući s fakulteta, kaže meni brat od tetke s kojim sam delio stan: “E, zvala te neka Mira”. Ja kažem – “To ti je Mira Marković, žena predsednika Srbije”. On meni kaže “Tebe će neko da ubije” – ispričao je kroz smeh.

Sutradan se čuo sa Mirom, i zakazala mu je datum i vreme.

– Mi smo se spremili, nismo znali, spremili smo diktafon, pitanja, poveli fotoreportera, napisali pitanja, ne znamo da li će da nam odgovori na pitanja, da li će samo da uzme pitanja… Idemo kući kod njega u Tolstojevu, i tu je bio neki policajac i on kaže: “Samo izvol’te”. Ja se zbunio, kako može da uđe ko kako hoće. On otvara vrata, u odelu, mljacka nešto i kaže “Došli ste, evo ja tu jedem neke sarmice” i sprovede nas levo u dnevnu sobu.

Foto: EPA/S PIKULA

Razgovor je, kako kaže, trajao tri i po do četiri sata.

– Uzeo je naša pitanja, nikad nije odgovorio na njih. Mi smo sebi dali na volju da pitamo šta smo želeli… To je bio jedan onako zanimljiv razgovor, gde sam ja shavatio da je ona njemu kreirala to veče, da on sad sedi s nekim studentima, koji nisu svi njegove pristalice. Nama nije dao intervju, ali to se pretvorilo u priču. Ono što je meni bilo zanimljivo je prvo taj odnos Mire i Slobe koji je bio patološki, gde on svako obračanje počinje sa “Miro, maco i Miro, dušo” i drugo ta njena dominantnost, gde se ona pita za stvari koje su važne za politiku – ispričao je.

Nakon toga, još nekoliko puta se video sa Mirom Marković.

– Nije bilo kontakta posle s Mirom, posle je bilo mnogo poroblema, posebno kad su njegovi kadrovi preuzeli DB.

Crte lica ostale su slične današnjim, pa ako se bolje zagledate, možete da prepoznate o kome je reč.

Reč je o Goranu Vesiću, zameniku gradonačelnika Beograda.

BONUS VIDEO



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar