DEVOJČICA (7) na respiratoru u bolnici u Beogradu: “BORIMO se danonoćno, ali su pomaci gotovo nikakvi”

Prema svim parametrima ona je, ipak, u nešto boljem stanju nego šestomesečna beba

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Objektiv.rs/Vladimir Šporčić

Još jedno dete – devojčica od sedam godina priključena je zbog komplikacija kovid-19 na respirator u Institutu za majku i dete “Dr Vukan Čupić”, potvrdio je profesor dr Predrag Minić, pulmolog u ovoj ustanovi i član Kriznog štaba Vlade Srbije.

Sada je na respiratorima u ovoj ustanovi ukupno četvoro dece, a još jedan dečak sa neurološkim problemima je bio intubiran, pa ekstubiran, pišu Novosti.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

– Devojčica koju je kod nas transportovana iz KBC “Dr Dragiša Mišović” ima nefrološku bolest, i ona je od četvoro intubirane dece jedina sa komorbitetom, odnosno pratećim hroničnim oboljenjem. Prema svim parametrima ona je, ipak, u nešto boljem stanju nego šestomesečna beba i dvoje tinejdžera za koje se već dugo borimo – kaže dr Minić.

Prvo troje dece u Srbiji koja su sa kovidom-19 priključena na respiratore su, kako nam je juče potvrdio prof. Minić, sve vreme na ivici života.

– Borimo se danonoćno, ovo je vrhunska medicina u našim uslovima, sa svom neophodnom najmodernijom opremom za monitoring ovakvih slučajeva, ali su pomaci, nažalost, gotovo nikakvi. Ova deca su gotovo već treću nedelju na respiratorima. Ima nekih poboljšanja, u parametrima koji se prate, ali to je boljitak, nažalost, samo u brojevima, ne i u stvarnom zdravstvenom stanju te dece – kaže prof. Minić.

BONUS VIDEO: 

Izvor: Novosti

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar