Smokva je preukusna, a čaj od listova ovog voća može da reši 10 ZDRAVSTVENIH PROBLEMA

Odličan je za regulisanje nivoa šećera u krvi

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Shutterstock, ilustracija

Kada pomislimo na neko voće, uglavnom razmišljamo o ukusnom i sočnom plodu.

Tako je i sa smokvom.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Međutim, nikako ne treba zanemariti list ovog voća.

I on ima ogromne zdravstvene benefite.

Od lista smokve može da se napravi čaj koji mnogi nazivaju eliksirom života jer obiluje antioksidansima i vlaknima, sadrži vitamine A, B1 i B2, kao i minerale kalcijum, gvožđe, mangan, fosfor, kalijum i natrijum.

Posebno ako imate tegobe sa bronhitisom, dijabetesom, visokim pritiskom ili čirom na želucu, napravite ovaj jednostavan, a moćan napitak. Čaj od listova smokve pomaže pri snižavanju visokog pritiska i nivoa triglicerida u krvi, čime pruža dodatnu zaštitu srcu i krvnim sudovima.

Foto: Dzinnik Darius / Panthermedia / Profimedia

Iako se plodovi smokve ne preporučuju dijabetičarima, zbog visokog nivoa šećera, smokvin list je zdrav i koristan, upravo za ovu grupu ljudi, jer pomaže u regulaciji nivoa šećera u krvi, a konzumacija čaja od listova smokve može čak i da predstavlja prevenciju dijabetesa, jer ćete povećati osetljivost na insulin.

Deset razloga zbog kojih treba da pijete čaj od lista smokve: reguliše nivo šećera u krvi, stabilizuje krvni pritisak, snižava trigliceride, jača kosti, pomaže kod kožnih oboljenja, pomaže kod anemije, ublažava tegobe čira na želucu, sprečava zatvor, jača zdravlje srca i krvnih sudova, pomaže kod afti.

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs, Avaz.ba

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar