Opomena za Srbiju od Svetske bokserske organizacije: Bokseri takozvanog Kosova moraju da se takmiče!

Krovna organizacija svetsko boksa se oglasila po ovom pitanju

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto/pixabay.com

Prethodnih dana je Srbija odlučila da neće dozvoliti ulaz bokserima takozvanog Kosova na teritoriju naše zemlje zbog učešća na Svetskom prvenstvu u Beogradu.

Tim povodom se sinoć oglasila Svetska bokserska asocijacija (AIBA), koja je praktično poslala opomenu našoj zemlji da će morati da prihvati takmičare iz ove lažne države.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Kosovska bokserska federacija je član AIBA od novembra 2014. godine i očekujemo da ona učestvuje na Svetskom bokserskom prvenstvu za muškarce. AIBA očekuje da će Kosovska bokserska federacija biti tretirana kao i sve druge delegacije koje su AIBA članovi – stoji u saopštenju.

– AIBA želi da svaki bokser bude dobrodošao, jer svet boksa nema granica. Verujemo da svi sportisti moraju da imaju fer šansu da se takmiče i demonstriraju najbolje kvalitete u ringu. Sport bi trebalo da ujedinjuje ljude i da bude oslobođen nacionalizma i politike.

– AIBA je u kontaktu sa domaćinom Svetskog prvenstva i Bokserskim savezom Srbije, u nadi da rešimo ovu situaciju – navodi se u saopštenju AIBA.

Da podsetimo, Svetsko prvenstvo u boksu će se održati u beogradskoj Areni, a prvi mečevi će već danas biti na programu.

BONUS VIDEO:

Grci blokirali “reprezentaciju Kosova”: Ne daju im da uđu u zemlju!



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (2)

  1. Kako može Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija koja je po Ustavu deo naše zemlje da se takmiči protiv svoje matice kao druga država. Nije dozvoljeno kršiti Ustav i tako nešto dozvoliti. Postoji jedino mogućnost da se obrate Zajednici srpskih opština na Kosovu da posreduje u dobijanju dozvole naravno kad bude formirana do tada je nemoguće dozvoliti njihovo učešće.

    Odgovori

Ostavite komentar