Kriminalna hobotnica planirala na DESETINE ATENTATA! Na spisku za likvidaciju Vučić i njegova porodica

Na spisku smrti su bili i ostali operativci koji su kvarili planove političko-policijske hobotnice

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Vlada Sporcic, Instagram/Printscreen

Kriminalna hobotnica, koju je činio nekadašnji vrh MUP Srbije, njihovi politički pokrovitelji iz naše zemlje i Crne Gore, imala je spisak za likvidaciju svih za koje su procenili da bi mogli da im se nađu na putu u sprovođenju njihovih paklenih namera.

Visoki funkcioner MUP i bivša državna sekretarka Dijana Hrkalović, uz podršku stranih centara moći, na nišan su prvenstveno uzeli Aleksandra Vučića i članove njegove porodice, što potvrđuju saznanja da je na predsednika pripreman atentat snajperom tokom otkrivanja Spomenika Stefanu Nemanji na Savskog trgu.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Međutim, prema saznanjima izvora Srpskog telegrafa bliskih bezbednosnim strukturama, na meti su se našla i trojica biznismena, dvojica funkcionera MUP, četiri policijska operativca, jedan žandarm, ali i oko 15 visokopozicioniranih bosova iz regiona i Evrope koji su se našli na suprotnoj strani. Da mreža nije razbijena, krv bi i bukvalno tekla potocima.

– Prvi na nišanu su bili pošteni policajci koji su odbili da im se priključe i svoj posao obavljali časno. Oni su insistirali na rasvetljavanju ubistava iza kojih su stajali puleni Dijana Hrkalović, kao što je bio slučaj s Belivukom i Miljkovićem, osumnjičenim za ubistvo Vlastimira Miloševića na šinama u Beogradu. Tu istragu je vodio inspektor Dejan Jović, a njegova sudbina je, nažalost, poznata: prvo je prisluškivan, potom lažno optužen za trgovinu uticajem, bačen u zatvor, da bi posle oslobađajuće presude pod sumnjivim okolnostima preminuo na Infektivnoj klinici u Beogradu. Kao što je poznato, Jovićev otac Vukosav je uveren da mu je sin ubijen jer je mafija strahovala da će nastaviti da isteruje pravdu – kaže izvor.

OTIMANJE BIZNISA

Na spisku smrti su bili i ostali operativci koji su kvarili planove političko-policijske hobotnice. Naime, uprkos masovnim smenama časnih profesionalaca i postavljanja poslušnika na najosetljivija mesta (Srpski telegraf je prvi objavio da se radi o čak 256 Hrkalovićkinih ljudi, mahom regrutovanih preko Nezavisnog sindikata policije), kriminalni vrh policije nije mogao baš sve da iskontroliše.

Ko je sve na spisku

– predsednik Vučić
– članovi njegove porodice
– tri biznismena
– dvojica funkcionera MUP
– četiri policijska operativca
– jedan žandarm
– oko 15 ljudi iz podzemlja

– Oni su potpuno poludeli kada im je propao plan da 2019. u ćeliji Centralnog zatvora ubiju Jovana Vukotića, jednog od vođa “škaljarskog klana”. Pokušaj trovanja cijanidom je osujećen u poslednji čas pošto je posumnjala Vukotićeva supruga, a trovači su imali policijske značke. Optužnica je podignuta prošle godine, a epilog, zasad, nije ni na vidiku. Tim inspektorima glava je bila u torbi – otkriva sagovornik.

Biznismene koji su odbijali saradnju (čitaj: nisu želeli da ih finansiraju), mafijaška ekipa je takođe stavila na crnu listu da bi ih eliminisala i preuzela njihove poslove, posebno u stanogradnji. Ovaj biznis je, naime, najpogodniji za pranje krvavih para stečenih prvenstveno od trgovine drogom.

– Ti biznismeni su preko svojih veza dobili informaciju šta im se sprema, pa su preduzeli velike mere obezbeđenja. Nigde nisu išli bez telohranitelja i blindiranih automobila, a operativni podaci govore da su nekoliko puta bili na meti i da ih je samo oprez spasao. Što bi se reklo, ko se čuva, i bog ga čuva – dodaje izvor Srpskog telegrafa.

Glišić: Planirana i fizička eliminacija

Predsednik Izvršnog odbora Srpske napredne stranke Darko Glišić potvrdio je juče da je otuđeni centar moći, uz svoje medijsko krilo, imalo za cilj svrgavanje Vučića s vlasti, pa čak i fizičku eliminaciju predsednika i članova njegove porodice.

– Nemam sumnju da će istraga utvrditi ko je stavio predsednika Srbije na mere. Ta grupa je bila spremna da ide do kraja, a za razloge se moramo vratiti nekoliko godina. Mnogima spolja je smetao rast i napredak Srbije, kao i Vučić, kao politička figura u koju gleda čitava Evropa, ali i svet – rekao je Glišić.

Dodao je da su samostalnost predsednika i Srbije druge naterali da prave plan da zemlju vrate u pređašnje stanje. Apelovao je da istraga dođe što pre do kraja jer se iščekuje da se vidi ko je okupio ljude i napravio ozbiljnu organizaciju koja je imala za cilj da sprovede vrstu državnog udara u Srbiji i ukloni predsednika.

– Što se tiče bivše državne sekretarke MUP Dijane Hrkalović, s njom sam imao nekoliko kontakata, kao član stranke, ali se ne plašim onoga šta će reći iz zatvora. Ona će morati da odgovara za zloupotrebu položaja i očekujem sudski epilog.

Grgur: Kriminalci hteli na vlast

Uglješa Grgur, privatni detektiv i stručnjak za bezbednost, za Srpski telegraf kaže da ne sumnja da je spisak smrti postojao.

– Bilo je tu mnogih, ali su na vrhu predsednik Vučić i ministar Aleksandar Vulin. Cela ta organizovana mreža, u čijem sastavu su paralelne strukture vlasti, MUP, grupa Veljka Belivuka, čak i strani faktori, nameravala je likvidaciju onih koji im smetaju da ostvare svoj cilj, a to je destabilizacija države. Plan je bio da kriminalci uzmu vlast u svoje ruke. Međutim, planovi su im propali i ta akcija je zaustavljena. Kada pogledate, već deset meseci nemate nijedno ubistvo, a do tada smo malo-malo čitali o likvidacijama – pojašnjava Grgur.

Produžen pritvor Nevoljinoj bandi

Viši sud u Beogradu produžio je juče pritvor Veljku Belivuku, Marku Miljkoviću i još 23 optuženih pripadnika njihove kriminalne grupe.

Oni se terete za da su izvršili pet krivičnih dela: teško ubistvo, udruživanje radi vršenja krivičnih dela, nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, krivično delo otmica i silovanje.

Trojica optuženih nisu u pritvoru, a prekjuče je Apelacioni sud u Beogradu ukinuo pritvor za dvoje optuženih pripadnika ove organizovane kriminalne grupe i odredio im kućni pritvor uz elektronski nadzor.

Pritvor je ukinut Slađani Sekulić i Nikoli Stefanoviću, koji su bili uhapšeni kad i Belivuk, 4. februara, ali nisu optuženi za ubistva.

BONUS VIDEO:

 



Izvor: Republika

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar