Patrijarh Porfirije služio liturgiju u manastiru Miloševac: “Dolazak u Republiku Srpsku veliki blagoslov”

Istakao je da nema ništa lepše nego služiti u novim ili obnovljenim hramovima

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: TANJUG/SAVA RADOVANOVIC/ bs

U manastiru Miloševac kod Prijedora održana je Sveta arhijerejska liturgija, koju je služio Njegova svetost patrijarh srpski Porfirije zajedno sa episkopom banjalučkim Jefremom.

Svečanosti, koja je upriličena povodom završetka građevinskih radova na manastiru i pokrivanja manastirskog konaka, prisustvovali su srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik, direktor Sekretarijata za vere Dragan Davidović, predstavnici grada Prijedora i Banjaluke, kao i mnogobrojni vernici, prenela je RTRS.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Na početku liturgije pročitano je pismo dobrodošlice patrijarhu u kojem se navodi da je poseban blagoslov da srpski patrijarh u manastiru Miloševac služi prvu Svetu arhijerejsku ligurgiju, uz želju da se što pre ovde prisluži kandilo monaško molitvenog života.

– Neka današnja prva molitva u hramu bude blagosloveni uvod u novi početak davno započete duhovne misije ove svetinje, navodi se u pismu dobrodošlice.

U svojoj besedi Njegova svetost, patrijarh srpski gospodin Porfirije, poručio je da je dolazak u Republiku Srpsku veliki blagoslov.

– Radost je velika služiti i moliti se sa onima koji imaju čistu dušu, sa onima koji imaju istinsku i pravu veru, a to jeste vera vaša. I zato je za sve nas, odakle god da dolazimo, dolazak u Republiku Srpsku veliki blagoslov i uteha – poručio je patrijarh Porfirije.

Istakao je da nema ništa lepše nego služiti u novim ili obnovljenim hramovima.

– Ništa nas ne može sprečiti da služimo Bogu i istini. Slutim da će ovaj još nedovršeni hram uskoro biti završen – dodao je patrijarh.

Manastir u Čirkin Polju kod Prijedora posvećen je Pokrovu Presvete Bogorodice i njegova obnova počela je 2018. godine, a episkop banjalučki Jefrem je novembra iste godine osveštao temelje hrama.

BONUS VIDEO

Izvor: Tanjug

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar