Predsednik Vučić svečano otvorio rudnik “Čukaru Peki”: Spasili smo Bor, to nam znači mnogo (VIDEO)

Nova investicija u Srbiji

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Instagram

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je danas ceremoniji svečanog otvaranja rudnika bakra i zlata “Čukaru Peki”, koja je održana u okviru kompleksa Flotacije rudnika u Boru.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Predsednik Vučič odgovara na pitanja novinara:

Vučić je govorio o napadima Boška Obradovića da on ne sme da kaže da je za kovid sertifikate.

– Ja se inače zalažem, ili zalagao se da nije Ustava Srbije, zalagao bi se za obaveznu vakcinaciju, zbog Ustava to ne može. Da komentarišem ljdue koji stavljaju Pavlovićevu mast i govore da su se zaštitili od korone. Tim ljudima je potrebna pomoć. Da razveselim Obradovića, Ustav me ograničava u snažnijim merama. Najvažnije da se ponašate u interesu građana zemlje.

Upitan je o novim napadima na njegovu porodicu i sina Danila Vučića. 

– Nemam nipšta protiv da nadležni državni organi rade svoj posao. Nekoliko stavri bih priemtio, kada kapetan Dragan govori o tome da je Zvezdan Jovanović nevin,kažu da laže, kada kažu nešto što im se dopadne, to je za njih sušta istina. Kada gospodin Subotić kaže da je dao 10 miliona evra, valjda Poreska nema šta  da ispituje, jer je ugodno akda dođe iz džepa lopova, Đilasa Jeremića. To sve rade u medijima koji su pod direktnom kontrolom Đilasa. U medijima masovne komunikacije puštate besmilice o mojoj deci. To ima tri cilja, prvi je taj da pokažu svima da imaju jednu metu, ako pogeldate prošle nedelje čak 91 odsto ukupnih napada su bili na mene i moju porodicu. Smisao svega toga je, da svakome ko bi podržao rudnike i rast Srbije, da to ne pomisli slučajno da uradi. Pod dva, kriminališu porodicu, mada nikada nismo račun pronašli i ništa čudno. Pod Bje da izgubim živce i da počnem da govorim o njihovoj deci, da gledam ko gde ima milionske apartmane. Pod tri, da biste razumeli političke ciljeve, to je izraz političke nemoći. Napravićemo računicu, na Danila je bilo više napada nego na sve članove Predsedništva moje stranke zajedno – rekao je Vučić.

Predsedniku Vučiću uručen poklon od Ziđin grupacije – stena od 60 odsto bakra.

Foto: Printscreen

Obraća se predsednik Vučić:

– Mi smo ponosni na naše prijateljstvo sa Kinom. Želim zbog građana Srbije da iznesem nekoliko linjenica. Nije lako uvek predstavljati malu zemlju koja pokušava da bude suverena. Bez obzira na sve, na bezbroj teških situacija, zajedno smo sa kineskim prijateljima uspevali da isplivamo. Danas, dva od tri najveća izvoznika, su kompanije koje dolaze iz NR Kine. 2018. godine prosečna plata u Boru u rudniku je bila 68.000, danas je 98.200 dinara, pogledajte razliku.

– Jedna stvar mi je pokazalo koliko toga imamo da učimo, ulazeći u ovu flotaciju mogli ste da viditge koliko smo bili daleko, još 20.godina bez kineskih prijatelja ne bismo mogli da uradimo ovo – rekao je Vučić i dodao:

– Zlatne rezerve su nam najveće u istoriji Srbije,i dalje moramo da kupujemo zlato da bismo mogli bolje da se suprostavljamo izazovima. Shvatio sam zašto smo uspešniji od drugih u regionu, borimo se i sekiramo više nego svi. Spasili smo Bor, spasili rudarsko-topionički basen. – rekao je Vučić.

Predsednik Vučić se dodatno zahvalio ambasadorki Čen Bo, istakao je da su njihovi razgovori uvek prijateljski iako nekad teški.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)

Obraća se Čen Bo:

– Veliko mi je zadovoljstvo što danas prisustvujem sa predsednikom Vučićem. Danas je poseban dan za grad Bor, ovo je izgrađeno kao zeleni rudnik. Srbija će postati drugi najveći prouzvođač bakra u Evropi – rekla je Bo.

Foto: Printscreen

Predstavnik “Ziđin Majninga” obraća se:

– Hvala njegovoj ekselenciji Vučiću i njenon ekselenciji Čen Bo. Hvala srpskoj Vladi, svi su doprineli izgradnji ovog projekta. Kina i Srbija su čelični prijatelji.

– Srećan rad Vam želim – rekao je Vučić okupljenim radnicima.

– Ovo je naša fabruika, ali onda vidite koliko zaostajemo za vama po pitanju tehnologija, ali imamo od koga da učimo, hvala Vam ekselencijo – rekao je Vučić Čen Bo tokom obilaska

U toku je obilazak rudnika.

Predsednik Vučić svečano otvorio pogon kompleksa Flotacije rudnika u Boru.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)

Foto: Printscreen

Predsednik Vučić u pratnji kineske ambasadorke Čen Bo stigao u Bor.

Svečanost će početi u podne, kako je ranije saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika Srbije.

 



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar