Ovo je demonizacija: Britanac na sav glas brani Novaka Đokovića!

Mora da prestane negativna kampanja koja se vodi preko Novakovog imena

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Sarah Stier / Getty images / Profimedia

Posle odluke vlasti u Australiji da samo vakcinisani igrači mogu da učestvuju na Australijan openu i pominjanja našeg najboljeg tenisera Novaka Đokovića u negativnom kontekstu kroz australijske medije, u odbranu najboljeg tenisera na planeti stao je Oliver Braun.

Britanac u svojoj kolumni za “Telegraph” upozorava da mora da prestane negativna kampanja koja se vodi preko Novakovog imena po pitanju vakcina, a i podseća da je premijer savezne države Viktorija imenom i prezimenom poslao poruku Đokoviću da mu “nikakve titule neće pomoći” da dođe u Australiju ako nije vakcinisan.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

– Đoković je u Australiji demonizovan kao odbijač vakcine. Moderan konsensuz je da se opirao vakcini jer je kreten – na kraju krajeva, već je ranije govorio o molekulima vode koji reaguju na ljudske emocije i bio je ismejan zbog svog rada sa bivšim duhovnim guruom Pepeom Imazom – počeo je Braun u svojoj kolumni.

– Ali postoje dva problema sa ovom karikaturom. Prvi je da Đoković nije još razjasnio svoj zdravstveni status. Iako je veća verovatnoća da nije primio vakcinu, on i dalje to neće reći sa sigurnošću, Novak je opisao to pitanje u nedavnom intervjuu kao neodmereno. Druga stvar, on je već imao virus.

Braun potom nastavlja odbranu Srbina u odnosu medija prema njemu.

S obzirom na to da je studija objavljena ove nedelje od Kancelarije za nacionalnu statistiku pokazala da je prethodna infekcija virusom podjednako efikasna u prevenciji kovida kao i vakcinacija, nije nerazumno tvrditi da je Đokovićevo oklevanje oko vakcinacije zasnovano na više od pseudonauke. Iako dugo verujem da vakcine predstavljaju najbrži i najefikasniji izlaz iz pandemije, ne sviđa mi se kako se Đoković omalovažava zbog izražavanja individualne slobode izbora – zaključio je Braun.


Bonus video:

 



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar