Posle vakcinacije na potvrdi video sliku koja ga je razbesnela: Otišao je pravo u SUD (VIDEO)

Mnogo se iznervirao

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
foto Vladimir Milovanovic

Indijac po imenu Piter M. zatražio je od suda da na dokumentu koji je sertifikat o obavljenoj vakcinaciji država izbriše sliku premijera Narendre Modija.

Peter tvrdi da su ovom slikom povređena njegova ustavna prava na slobodu i privatni život, kao i da je stavljanje slike premijera na takav dokument sramotno i propagandno.

– Stavljanjem Modijeve fotografije na sertifikat ulazi se u privatnost građana. Platio sam ovaj sertifikat, zašto je njegova slika na njemu. To je neprimereno za demokratiju i apsolutno nema koristi naciji niti bilo kojem pojedincu – izjavio je Piter za BBC.

Potvrde o vakcinaciji koje izdaje Ministarstvo zdravlja Indije uključuju lične podatke o vakcinisanima, kao i fotografiju premijera Modija s dve poruke na engleskom i lokalnim jezicima. Piter smatra da su se poruke na sertifikatu i fotografija koristile kao propaganda.

Visoki sud u Kerali, koji je saveznoj i državnoj vladi dao dve nedelje za odgovor, razmotriće sledeće sedmice Piterov zahtev koji ne želi Modijevu fotografiju na potvrdi o vakcinisanju.



Izvor: BBC

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar