Željko Mitrović spremio novu senzaciju: “Pinkmobil” na premijeri u Padovi, automobil nove ere (VIDEO)

Željko Mitrović je najavio i prve trke sa ovim automobilom 28. novembra, sa prestižnim timom pilota od tri žene

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: E-Stock/ Časlav Vukojičić,Printscreen

Vlasnik Pink media grupe, Željko Mitrović nalazi se trenutno u Dubaiju gde promoviše svoje dronove, paralelno se sprema i za premijerno prikazivanje svog “Pinkmobila” na gasni pogon i bio-etanol.

Mitrović se za premijeru svoje nove “inovacije” sprema sa Pinkovim istraživačkim centrom, premijera ovog automobila zakazana je za 23.oktobar u Padovi, u Italiji.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Ono što je impresivno kod ovog automobila je to što je konstruisan na pogon zelenom eneregijom, a postiže snagu od  504 konjske snage, razvija brzinu od 340 kilometara na čas, a do sto kilometara na čas stiže za 1.9 sekundi.

Željko Mitrović je najavio i prve trke sa ovim automobilom, 28. novembra, sa prestižnim timom pilota od tri žene.

Foto: Instagram

– Čast da je vozi će imati prva žena pilot u srpskom timu i to sjajna italijanka Tamara Vidali. Pored toga ovo ce biti prvi GT na GPL (gas) na ovim prestiznim trkama , sposoban da izdrži u kontinuitetu čitavih 6 sati – izjavio je ranije Mitrović.

Kako je dodao, on nije “mag inovacija, već je skupio odličan tim koji radi na brojnim inovacijama u Pinkovom razvojno istraživačkom centru”. To su, kako je istakao pre svega mašinski inženjeri beogradskog Mašinskog fakulteta, i to jedne dobre generacije.

Podsetimo, vlasnik Pink gruupacije Željko Mitrović godinama unazad radi na projektima koji izazivaju pažnju javnosti, “Pinkmobil” je samo još jedan u nizu Mitrovićevih novih ideja.

BONUS VIDEO:

Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar