Šesta žrtva Belivukove klanice! Nikola Mitić otet, pa BRUTALNO LIKVIDIRAN – jedno ime je ključno

Pala još dva Belivukova vojnika

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Nestali Srbija, Vladimir Šporčić

Beograđanin Nikola Mitić (33), čovek koji je otet 10. avgusta 2020, šesta je žrtva kriminalnog klana pod vođstvom Veljka Belivuka koja je život završila u kući strave u Ritopeku. Pripadnici SBPOK-a juče su uhapsili još dva člana ove ozloglašene kriminalne grupe zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična dela teškog ubistva, i to nad Mitićem, ali i Zdravkom Radojevićem.

Kako je saopšteno, zbog ubistva Mitića, inače bliskog prijatelja u Ritopeku ubijenog Lazara Vukićevića, uhapšen je Senad Rešović (33), dok je zbog ubistva Radojevića uhapšen Dejan Mihajlović (32).

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Otmica ispred ambasade

Mitić je otet 10. avgusta 2020. na Dedinju u po bela dana, i to ispred rezindecije Ambasade Sjedinjenih Američkih Država. Kobnog dana on je trebalo da se nađe sa sestrom u 16 sati, ali se nije pojavio na zakazanom sastanku. Njegov mobilni telefon isključen je oko 17 časova.

– S. R. se tereti da je, zajedno sa V. B., M. M., M. B., D. T.,

Dakle, više je nego jasno da se Belivuk i Marko Miljković, ali i jedan od braće Budimir, kao i još sedmorica članova ove koljačke bande, među kojima je i svedok-saradnik Bojan Hrvatin, terete i za šesto ubistvo u kući strave u Ritopeku.

– Mitić je navodno postao blizak sa ubijenim Vukićevićem dok su bili u zatvoru. Postoji i priča da je Mitić bio blizak sa Nikolom Vuševićem, “ludim Džonijem” sa Vračara, ali da je ta veza uništena kada mu je Džoni silovao devojku – objašnjava izvor Objektiva.

Što se tiče uhapšenog Mihajlovića, on je osumnjičen da je, kako se navodi u saopštenju MUP, “10. novembra prošle godine ubio Zdravka Radivojevića”.

– Kako se sumnja, obojica osumnjičenih su višestruki izvršioci teških krivičnih dela i istaknuti članovi organizovane kriminalne grupe. Osumnjičenima je određeno zadržavanje i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu – objašnjavaju u MUP.

Nema odustajanja, nema zaborava

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin je povodom hapšenja dvojice osumnjičenih ponovio da je MUP istrajan u borbi protiv svih vidova kriminala.
– Podizanje optužnice za neko krivično delo nije kraj rada policije. Svi koji učestvuju u vršenju krivičnih dela mogu da budu sigurni da ćemo ih tražiti i da ćemo ih pronaći, bez obzira na to da li su ubice ili su njihovi pomagači. Čestitam pripadnicima UKP-a i SBPOK-a što ne odustaju i ne zaboravljaju – izjavio je ministar Vulin.
ATF

I NJIH SU UBILI U RITOPEKU

Aleksandar Gligorijević Puki
Goran Veličković Goksi
Lazar Vukićević
Zdravko Radojević
Milan Ljepoja

Piše: EKIPA OBJEKTIVA

OVU I MNOGE DRUGE AKTUELNOSTI PROČITAJTE U ŠTAMPANOM IZDANJU OBJEKTIVAZA 19. OKTOBAR

Foto: Objektiv.rs

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar