Najbolji strelac Superlige iz prošle sezone iz Danske poručuje Zvezdi: Kvalitet je na njenoj strani!

Iako su danski mediji preneli da je u nedelju najbolji strelac kluba Žunior Brumad zamenjen zbog povrede, Makarić smatra da to nije baš tako

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Aktuelni fudbaler Alborga, a nekadašnji igrač Radnika iz Surdulice Milan Makarić oglasio se za srpske medije pred meč Crvene zvezde u Danskoj sa Midtjilandom, poručivši nekoliko korisnih stvari za našeg šampiona.

– Kvalitet je na Zvezdinoj strani, trebalo bi da pobede ovde, a pogotovo kod kuće. Iskreno bih voleo da Zvezda dobije, igra odlično i zaslužila je, bez obzira što nama to možda ne bi odgovaralo. Mi ćemo videti možemo li da se nosimo sa njima za desetak dana kada se sretnemo u osmini finala kupa – poručio je Makarić u razgovoru za MOZZART Sport.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Iako su danski mediji preneli da je u nedelju najbolji strelac kluba Žunior Brumad zamenjen zbog povrede, Makarić smatra da to nije baš tako.

– Ne mogu da tvrdim da nije povređen, ali mislim da je pre zamenjen da bi ga sačuvali za Zvezdu. On im je glavni igrač, na njemu baziraju napad. Visok, snažan, odličan u skok igri, ume da odloži loptu za bočne igrače, pogotovo za levo krilo Sista. Igrao je u Selti, tehnički je njihov najbolji igrač, trebalo bi obratiti pažnju na njega – istakao je Makarić, uz uverenje da će Marko Gobeljić, koji se očekuje na desnom bekom u Zvezdinom timu, uspeti da neutrališe 26-godišnjeg reprezentativca Danske poreklom iz Ugande.

Po dolasku u Alborg srpski napadač je imao priliku da se uveri u kvalitete Midtjilanda.

– Protiv njih sam debitovao, odigrao sam poslednjih desetak minuta, a dobili su nas 1:0. Upravo je Brumado bio strelac. Čvrsta su ekipa, igraju na kontru i polu-kontru, ali dosta pažnje posvećuju prekidima. Baš su dobri u skok igri, svaki centaršut ide na Brumada ili kapitena Svjatčenka, koji im je stup odbrane.

Srećom, jedan od najboljih fudbalera Žuninjo neće moći da nastupi zbog suspenzije s meča protiv Brage.

– On i Svjatčenko su štoperski tandem i stub odbrane. Veliki je peh za njih što neće igrati. Inače, imaju šest Brazilaca i oni su, uz kapitena Svjatčenka ti koji prave razliku. Zasluženo je Midtjiland na prvom mestu, mi imamo šansu da se borimo za vrh i pokušaćemo da je iskoristimo. Cilj nam je da budmeo među prva tri na tabeli. Igramo možda najlepši fudbal u ligi, tako bar pišu mediji. Trener je Španac i forsira ofanzivan stil, u formaciji 3-5-2. Svaku ekipu smo nadigrali i ja sam zadovoljan rezultatima. Lično, uvek može bolje – iskren je Makarić.

Bonus video:



Izvor: Objektiv.rs, Mozzartsport

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar