Vučić dobio zvanje Počasnog građanina Jagodine: Hvala vam na veličanstvenom priznanju (FOTO+VIDEO)

Vučić prisustvuje svečanoj sednici Skupštine grada Jagodine

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
FOTO TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC/ bg

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je svečanoj sednici Skupštine grada Jagodine, koja se održala povodom Dana oslobođenja grada.

Tom prilikom, predsedniku Vučiću je dodeljeno zvanje Počasnog građanina grada Jagodine.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Predsednika Vučića dočekao je lider Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma.

14.54 Predsednik Vučić primio je priznanje

– Hvala vam na veličanstvenom priznanju. Velika zahvalnost gospodinu Markoviću na lepim rečima. Želeo bih da kažem šta mislim da bi u Jagodini morali da uradimo. Tačno je da je prosečna plata u Jagodini skočila i za to nije krivo lokalno rukovodstvo, to je nešto što je nasleđeno posle decenija, decenija, da ne kažem i veka. Zato moramo da nastavimo da ulažemo u Beograd, sever Srbije i u centralnu Srbiju – kazao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Predsednik je napomenuo da ćemo uskoro imati nedostatak radne snage i ispravio Markovića rekavši da je procenat nezaposlenosti ranio bio oko 25 odsto.

– Ono što je za ljude u Jagodini važno, mi ćemo uložiti, kao država Srbija, po zahtevu lokalne samouprave 680 miliona dinara u vodosnabdevanje, 20,5 miliona evra za izgradnju novog sistema za pročišćavanje otpadnih voda, kanalizaciju, kolektore – rekao je Vučić.

Napomenuo je da će Jagodina dobiti oko 60 miliona evra.

– Za mene je veoma važno što sam dobio priznanje jer mi je pokazatelj ponizniosti koji moram da pokažem prema građanima jer postoji neko ko primećuje rezultate. To znači da ćemo morati još mnogo toga da uradimo u Pomoravlju i centralnoj Srbiji. Kad sanjate velike snove, možete mnogo toga da uradite – objasnio je predsednik.

Predsednik Srbije istakao je da je samo rad važan dok se obraćao deci koja su primila nagradu od Skupštine grada Jagodina.

14.28 Počela svečana sednica

Lider Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma otvorio je svečanu sednicu Skupštine grada Jagodina.

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić pozdravljen je snažnim aplauzom.

– U Srbiji je, pre nego što je postao predsednik Vlade, naš današnji gost predsednik Srbije Aleksandar Vučić, procenat nezaposlenosti bio 28. Danas je to oko 20 odsto. U toku privatizacija Đilasa i Vuka Jeremića ostalo je 520.000 radnika bez posla, prodali su sve što se može prodati, tako da je Vučić nasledio veoma teško stanje. Nikada Srbija nije imala ovakve rezultate kao za vreme Vučića – kazao je Dragan Marković Palma.

Napomenuo je da predsednika Vučića napadaju iz regiona jer Srbija ima veći ekonomski rast od njih.

– Vole ga građani Srbije i zato danas dobija priznanje. Kad je u pitanju međunarodna popularnost, danas je čast reći da si Srbin – istakao je Marković.

13.55 Obraćanje predsednika pre svečane sednice

– Idem da primim nagradu i ona je izraz moje poniznosti prema vama jer znam da mnogo treba da uradimo. Do kraja godine Jagodina će dobiti skener, potpuno novih 36 miliona dinara u roku od mesec dana, biće potpuno rekonstruisana bolnica u Jagodini. U Barutani, u tom delu industrijske zone uradićemo prečistače. Ono što je važno, treba da se poprave i ulice u gradu i okolne puteve po selima. Plata je niska u Jagodini, prosečna je oko 450 evra, to je mnogo niže od Republičkog proseka – kazao je Vučić.

Predsednik Vučić je iskazao zahvalnost Draganu Markoviću Palmi za sve što je uradio za Jagodinu.

– Ako mislite da ima još nešto da pomognemo da narod ovde oseti boljitak, mi smo spremni to da uradimo. Vas molim da dođete sa projektima, da pitate ljude šta im je najvažnije i verujem da ćemo zajednički uspeti mnogo toga – istakao je predsednik.

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar