Sutra počinje ODLUČUJUĆA BORBA za Zajednicu srpskih opština! Srbi, svi na izbore

Pravo glasa na izborima ima 1.885.448 birača

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Objektiv.rs, Shutterstock/Ilustracija

Sutra se na Kosovu i Metohiji održavaju lokalni izbori, na kojim će učestvovati 5.364 kadnidata, od čega je 166 kandidata za gradonačelnike i 5.198 kandidata za odbornike skupština opština.

Ovi izbori važni su zbog više stvari, zbog dešavanja na KiM u proteklih mesec dana Srbi treba da kroz ove izbore pokažu da su jedinstveni u svom stavu i da nastave odlučujuću i neiscrpnu borbu za Zajednicu srpskih opština.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Povodom sutrašnjih izbora danas se oglasio i potpredsednik Srpske liste Goran Rakić, koji je pozvao građane da što masovnije izađu na glasanje.

– Doneli smo odluku da izađemo sutra na izbore. Odluku donosimo u interesu srpskog naroda, time želimo da pokažemo da mi nismo ti koji ne poštujemo Briselski sporazum. Pozivam građane, kao nikad do sad, da izađu na izbore, što masovnije – kaže Rakić.

Rakić je dodao i da ako se ZSO (Zajednica srpskih opština) ne formira do kraja godina, da će za njih Briselski sporazum prestati da postoji.

Rakić je pojasnio da je rukovodstvo Srpske liste razgovaralo sa predsednikom Vučićem, kako bi se konsultovali oko izlaska na sutrašnje izbore.

– Razgovor je bio težak i naš je stav bio da ne izlazimo na sutrašnje izbore zbog teške bezbednosne situacije, kršenja prava Srba, upotrebe vatrenog oružja i upada specijalaca na sever, ranjavanja Srećka Sofronijevića i drugih razloga. Doneli smo zajdničku odluku da izađemo na izbore u interesu srpskog naroda, pokazujuću da mi nismo ti koji ne poštujemo Briselski sporazum – rekao je Rakić.

U proteklih nekoliko godina Srbi iz južne pokrajine su imali jasan stav da je najbolje da se ide na izbore kako bi i u privremenim institucijama imali svoje predstavnike.

Zauzet je stav da je to najbolji način za odbranu srpskih interesa. Priština se odlučno protivi da prizna da Srbi na Kosovu i Metohiji imali bilo kakva prava. Upravo je to razlog zbog kog Srbi žele da jedinstveno nastupe na izborima i da ne odusanu od borbe za svoja prava.

Srbi imaju pravo na Zajednicu srpskih opština. To je jasno dogovoreno i potpisano u Briselu i neophodno je suziti manevarski prostor Albanaca kojima je ZSO noćna mora.

Nakon ovih izbora naš narod na KiM treba da nastavi, kako je potpredsednik Srpske liste Goran Rakić i rekao, svoju borbu za poštovanje Briselskog sporazuma i formiranje ZSO.



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar