“Zbog bezumlja ROSU sam u trenutku ostao bez majke”: Đelić ne može da prihvati da se to TEK TAKO desilo

On se ne miri sa činjenicom da je zbog bezumlja specijalaca ROSU u trenutku ostao bez majke

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Tanjug/AP Photo/Bojan Slavkovic, Facebook

Igor Đelić, u čijem se dvorištu kuće u Zvečanu se u sredu odigrao neviđeni haos u režiji pripadnika policije lažne države Kosovo, koji su dimnim bombama i suzavcima zasuli goloruke Srbe, usled čega je njegova majka dobila gušenje i preminula, podelio je za Objektiv svoju potresnu ispovest.

Naime, on se ne miri sa činjenicom da je zbog bezumlja specijalaca ROSU u trenutku ostao bez majke, a, kako kaže, ne može da prihvati da se to tek tako slučajno desilo.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

SUZAVAC ILI NEŠTO JAČE

Objašnjavajući detalje užasne atmosfere u dvorištu koja je ličila na prve linije fronta, naš sagovornik naglašava da njegova porodica doslovno nije znala šta ih je snašlo.

– Moja kuća tog momenta kao da se nalazila u Bejrutu, a ne u Zvečanu. Na sve strane vojska, dim, haos… Sve se to odigralo na pet metara od donjeg ulaza u kuću. Ne znam iskreno ni da li je to bio samo suzavac ili nešto mnogo jače od njega, ispalili su toga bar 15 patrona. Verujte da i sada u ustima i nosu osećam težak dim. Strašno je da vam se u dvorištu odvija rat, a vi ste potpuno nemoćni. Tata je nekako bio pribran i uspeo da pokvasi peškire i da ih stavi na lice sebi i majci. To im je pomoglo u tom trenutku, ali je onda posle dva i po sata usledilo njeno gušenje, od kojeg joj nije bilo spasa i izdahnula je – navodi Đelić za Objektiv.

KOLATERALNA ŽRTVA

Kaže da je na nagovor prijatelja pristao da izađe u javnost sa svojom ličnom pričom kako bi skrenuo pažnju na žrtvu koju je podnela njegova porodica kao rezultat bezumnog akta nasilja policije koja bi po službenoj dužnosti trebalo da čuva život svakog čoveka.

– Meni ne treba nikakav publicitet niti bih spinovao priču radi promovisanja nečega ili pravio spektakl od smrti svoje majke, ali pitam te policajce zašto su od mog dvorišta napravili prvu liniju vatre, a od moje porodice kolateralnu štetu sukoba koji je trajao tog dana. Ne znam šta su želeli time da dokažu, ali nisu uspeli u nameri da nas oteraju ili bilo čime zaprete. Uostalom, da se sve ovo desilo nekoj Albanki, mogu samo da zamislim dokle bi se čula priča o njenoj smrti na ovako jeziv način. Siguran sam da bi došao CNN da izveštava o tome, ali, eto, kad su Srbi u pitanju, onda ništa – razočarano nastavlja Đelić, pa dodaje:

– Šta je bilo tada u njihovim glavama, ne mogu da dokučim, da od jedne časne kuće i mog dvorišta naprave žarište, da pucaju u povlačenju kao najveće kukavice.

Piše: GORAN MITROVIĆ

OVU I OSTALE AKTUELNE TEME MOŽETE PROČITATI U ŠTAMPANOM IZDANJU OBJEKTIVA ZA 15. OKTOBAR

Foto: Objektiv.rs

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar