Ne možete noću da ZASPITE? Šest načina da LAKŠE utonete u san

Isprobajte ove metode

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Shutterstock, ilustracija

Nesanica je česta pojava kod ljudi koji su u velikoj meri izloženi stresu.

Ona može biti izuzetno naporna, a uzroci, osim stresa, mogu biti i druge prirode.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Ako ste često mučite sa nesanicom, isprobajte ove metode za bolji san.

1. Suplementi

Od magnezijuma do ostalih vitamina i minerala, danas na tržištu postoje različiti dodaci ishrani koji utiču na san. Njihova formula osmišljena je tako da vam pomogne da brže zaspite, duže spavate i probudite se odmorni.

2. Zatamnjene zavese

Ako se borite da zaspite čim sunce zaviri preko horizonta, zatamnjene zavese mogu biti vredna investicija. One će učiniti da u vašoj sobi bude mrak koliko god vam je potrebno, tako da se možete probuditi kad želite.

sanjati novac
Foto: Shutterstock, ilustracija

3. Beli šum

Ako imate problem sa spavanjem u potpunoj tišini, uključite neki uređaj kako bi vam pravio takozvani beli šum u pozadini. Poznato je da razni zvukovi mogu umiriti čula.

4. Eterična ulja

Određena eterična ulja mogu učiniti čuda kad je u pitanju smirenje. U njih spadaju ulja poput lavande i jasmina. Jedno istraživanje je otkrilo da miris lavandinog ulja pre spavanja produžava vreme koje ćete provesti u dubokom snu. Možete koristiti i raspršivač eteričnog ulja u vašoj sobi koji će učiniti da zaspite uz umirujući miris po vašem izboru.

5. Sveće

Ne postoji ništa poput ambijenta koji čine nekoliko upaljenih sveća u mračnoj prostoriji.

Foto: Shutterstock

Ne samo da prigušeno osvetljenje signalizira da je vreme za spavanje, već možete uključiti sveće u ostatak svoje noćne rutine – bilo da je to meditacija, joga ili čitanje dobre knjige.

6. Dnevnik

Vođenje dnevnika je odličan način da svoje misli iznesete na papir, razmislite o svom danu i jednostavno se opustite. Za bolji san, razmislite o tome da narednih nekoliko dana pre spavanja napišete svoju listu zadataka. Istraživanje je pokazalo da stvari koje treba da uradite zapišete pre spavanja kako biste mogli lakše da zaspite.

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs, mindbodygreen.com

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar