Legenda Zvezde u bolnici: Odmah je primljen na intenzivnu negu!

Svojevremeno je bio ministar sporta Jugoslavije, između 1992. i 1998. godine

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Peđa Milosavljević

Bivši košarkaš Crvene zvezde, a zatim direktor fudbalskog kluba Vladimir Cvetković (80) primljen u sredu u Klinički centar zbog upale pluća i tromboembolije oba plućna krila, ali je njegovo stanje bolje nakon hospitalizacije.

Kako saznaje Kurir, Cvetković je odmah prebačen na intenzivnu negu, ali se njegovo stanje ubrzo popravilo.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Legendarni košarkaš i funkcioner fudbalskog kluba u najuspešnijim godinama i dalje se nalazi u Kliničkom centru.

– Vladimir Cvetković primljen je na intenzivnu negu zbog upale pluca i tromboembolije pluća. Imao je respiratorne probleme ugrušavanja krvnih sudova u plućima. Posle uspešne intervencije izašao je sa intenzivne nege i prebačen je na bolničko lečenje, na odelenje bolnice. To znači da mu je stanje bolje i da se oporavlja se – naveo je izvor iz bolnice.

Cvetković je od 1959. do 1972. godine bio član košarkaškog kluba Crvena zvezda i jedna je od najvećih legendi tima sa Malog Kalemegdana. U istoriji kluba drugi je po broju postignutih poena (5.983) na većnoj listi strelaca, odmah iza Dragana Kapičića.

Bio je dugogodišnji reprezentativac Jugoslavije, a sa nacionalnim timom ima četiri medalje, srebra sa Olimpijskih igara, dva Svetska prvenstva i Evropskog prvenstva. Generacije pamte i prepričavaju njegov koš za prvu olimpijsku medalju Jugoslavije u Meksiku 1968, kada je realizovao slobodna bacanja.

Kao sportski radnik i diplomirani ekonomista bio je deo najvećih uspeha fudbalskog kluba. Uz Dragana Džajića bio je tvorac petogodišnjeg projekta koji je Crvenu zvezdu doveo na krov Evrope, a kasnije i titule Interkontinentalnog šampiona.

Svojevremeno je bio ministar sporta Jugoslavije, između 1992. i 1998. godine.

Bonus video:



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar