Rigorozan intervju nije dovoljan: Ako želite da radite za kraljevsku porodicu morate proći BIZARAN TEST

Dodaje se da je to odličan test, koji polovina kandidata ne prođe

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Kraljica
Tanjug/Dominic Lipinski/Pool via AP

Nije iznenađenje da se posao u kraljevskim rezidencijama ne dobija lako.

Čak iako neće biti na usluzi direktno članu kraljevske porodice, kandidati su dužni da prođu kroz rigorozne intervjue i sav stres koji oni nose sa sobom, a tu je i “test sa mrtvom muvom”.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

U dokumentarnom filmu prikazanu na “Kanalu 5”, šefica zapošljavanja u britanskoj palati, Trejsi Voterman, otkrila je kako vrši selekciju kandidata za posao čišćenja, prenosi “San”.

– Jedan od testova koji volim da radim, da vidim da li kandidat ima potencijal za detalje, jeste da stavim mrtvu muvu u kamin ili na tepih. Potom dovodim kandidata u sobu i posle razgledanja, dovodim ih da se dive kaminu. Tada očekujem da vide mrtvu muvu, a nadam se da će je i skloniti – kaže Trejsi.

Dodaje da je to odličan test, koji polovina kandidata ne prođe.

– Jedno od desetoro ljudi će se sagnuti i pokupiti muvu. Razlika između čistačice u hotelu i u kraljevskoj palati je upravo pažnja za detalje – dodaje Votermen.

Uprkos ovom bizarnom testu, čini se da je stres tokom intervjua vredan truda. Kada je kraljevsko domaćinstvo tražilo osoblje prošle godine u oktobru, kandidatu koji je dobio posao je dozvoljeno da živi u palati i uživa u besplatnoj hrani i piću, uz pokrivene sve putne troškove.

BONUS VIDEO:

 



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar