Lidija bi mogla biti KLJUČ ubistva: Policija se usmerila na novi TRAG istrage u slučaju porodice Đokić

Istraga ide u više pravaca i ništa se ne prepušta slučaju

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Masa Bandjur, Privatna arhiva

Inspektori koji rade na slučaju brutalno ubijene porodice Đokić iz Aleksinca proveravaju i lične kontakte svih ubijenih, a fokus im je trenutno na osobama s kojima je komunicirala Lidija Đokić (25).

Kako se saznaje, istraga ide u više pravaca i ništa se ne prepušta slučaju, a kako je jedan od mogućih motiva koristoljublje, istražitelji proveravaju ko je sve iz okruženja žrtava znao da oni imaju veću sumu novca u porodičnom automobilu.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

– Dosadašnji rad na rasvetljavaju slučaja doveo je do toga da su Goran i Gordana nameravali da ćerki jedinici kupe stan, te da su zato prodali kuću i skupili još novca. Navodno, imali su pozamašnu svotu u kešu, a taj novac je posle njihove likvidacije nestao. Inspektori sada češljaju sve kontakte ćerke Lidije ne bi li utvrdili s kim se sve družila, s kim se sve dopisivala, da li je imala partnera ili simpatiju – objašnjava izvor upoznat sa slučajem i nastavlja:

– Lidija je prema svim pričama rođaka bila dobro dete, bez mrlje, ali se ne isključuje mogućnost da je sasvim slučajno nekome ispričala da njeni roditelji imaju veću količinu novca, kao i da planiraju da joj kupe stan. Možda je nesvesno nekome otkrila porodične i finansijske prilike – rekao je izvor.

Telefoni Đokića posle zločina nisu pronađeni, a utvrđeno je da su ugašeni istovremeno, oko tri sata iza ponoći 27. septembra.

– Utvrđeno je da se ona oko ponoći, u poslednjim minutima života, dopisivala s drugaricom, a u tim porukama nije bilo ničeg sumnjivog. Kroz listing poziva i poruka, ali i društvene mreže koje je Lidija koristila, proverava se s kim je sve komunicirala – objašnjava izvor i dodaje da se ispituju i njeni odnosi sa bivšim partnerima i simpatijama.

– Proverava se gde su oni bili u vreme zločina – pojašnjava izvor.

Podsetimo, Goran, Gordana i Lidija nestali su 26. septembra kada su iz sela Moravac, gde su bili u poseti Goranovoj majci, oko ponoći svojim “pasatom” krenuli kući u Aleksinac. Do kuće nisu stigli, a rođaci su 28. septembra prijavili nestanak.

Potraga za Đokićima završila se tragično, jer su 2. oktobra u ataru sela Moravac nađena njihova tela, dok je 12 kilometara dalje bio zapaljen njihov auto. Utvrđeno je da su Đokići ubijeni hicima iz pištolja, a da su tela potom natopljena benzinom i spaljena.

BONUS VIDEO:



Izvor: Kurir

Komentari (5)

  1. Mazda glassine o novcu u autu su potekle od Lidije,ali logicnije se namece da je to poteklo od samog Gorana.Mozda je Goran po nekad van menjacnice u autu vrsio transankcije novca. Sumnja na duznicku osvetu,ukoliko bi to moglo biti tacno,u tom slucaju postavlja se pitanje! Tko je onda razglasio da Goran ima veliko kolicinu novca u autu.

    Odgovori

Ostavite komentar